Vill du synliggöra din forskning men vet inte hur? Ja, det kan faktiskt vara ganska knepigt.

I är också forskare, så jag förstår hur svårt det är att kommunicera vetenskapliga rön. Jag har alltid drömt om en "Science Facebook" där vi kan dela resultat och nya upptäckter på ett mer visuellt sätt. Är det galet? Ja, det är lite av idén bakom Mind the Graph.

Ok, så du vet redan att Mind the Graph vill stärka forskare genom att hjälpa dem att skapa sina egna grafiska abstraktioner - utan någon professionell designhjälp.

Häftigt, men på vår plattform har du också din egen profil. På din profil kan du bestämma om dina skapelser ska vara offentliga eller privata. Här är knappen som du hittar i sessionen "Mina skapelser":

Få synlighet för din forskning med oss!

De skapelser som du vill ska vara offentliga kan anpassas genom att du anger titlar, beskrivningar och nyckelord. När du har gjort det kommer dina skapelser automatiskt att indexeras på Google och kan hittas online!

Visste du inte ens att du hade en profil på Mind the Graph? Ingen fara, jag kommer att förklara det steg för steg.

1. Gå till din profil och uppdatera din personliga information

Du kan anpassa din egen bild och personliga information. På så sätt kan andra forskare se vem du är och vad du har gjort på Mind the Graph.

Få synlighet för din forskning med oss!

2. Endast dina offentliga skapelser kommer att vara tillgängliga på din profil

För varje offentlig skapelse kan du anpassa informationen som du vill! Men se till att du väljer rätt ord för att beskriva din skapelse - på så sätt blir Googles indexering mer effektiv och du får lättare synlighet.

Få synlighet för din forskning med oss!

 

Få synlighet för din forskning med oss!

3. Du är redo att köra!

Du kan använda din profil för att dela med dig till kollegor eller för att visa ditt arbete som en onlinepresentation. Ett fantastiskt exempel vi har är en grafisk sammanfattning av Zika-viruset från dokumentet "Zikaviruset försämrar tillväxten i mänskliga neurosfärer och hjärnorganoider" publicerades i Science Magazine och gjordes på Mind the Graph-plattformen.

Få synlighet för din forskning med oss!

Få synlighet för din forskning med oss!

Kämpar du fortfarande lite med att göra dina egna kreationer? Det är okej, vi har något som kan hjälpa dig.Få synlighet för din forskning med oss!

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar