Hur många gånger har du velat visa alla dina vänner hur cool vetenskap egentligen är? Eftersom jag också är forskare kommer jag att visa det fler gånger än du kan räkna.

Jag sökte på nätet efter knep och saker för att visa upp vetenskapliga teorier eller fakta. Det skulle vara coola sätt att både lära mina vänner något nytt och förvåna dem.

Här är vad jag hittade: Fysikflickan.

Coola vetenskapliga knep för din forskning

Physics Girl är en youtuber som heter Dianna Cowern. Hon har en kanal på youtube för att presentera vetenskapsfakta på ett mycket roligt och didaktiskt sätt. Inte nog med det, hon presenterar också de coola vetenskapstrick jag letade efter och förklarar hur de fungerar.

Här är de 3 bästa videorna om vetenskapstrick som du kan göra med dina vänner eller bara hemma och ha kul.

Sju vetenskapliga experiment med ytspänning 

Gör-det-själv-experiment med blixtar! Gör en chockerande kondensator

5 coola matematiska knep ft. Teknikalitet

Vetenskap borde vara ett ämne som är lätt att förstå för alla människor. Istället upprätthåller vi mycket nära grupper av människor som diskuterar specifika vetenskapliga ämnen.

Att göra vetenskaplig information tillgänglig för lekmän innebär inte att man måste göra roliga videor eller trick. All information som översätts till ett enklare sätt att förstå komplexa data är tillräckligt bra.

Numera är det bästa sättet att bidra till vetenskapskommunikation att förklara den visuellt.

Vetenskaplig infografik eller grafiska sammanfattningar används flitigt i många typer av sociala medier. Det är dock inte alla forskare som förstår vikten av att göra sin forskning tillgänglig i ett visuellt format.

Om du är intresserad av detta ämne och fortfarande inte vet hur du ska börja, kan vi hjälpa dig! Här är ett par inlägg som du kanske är intresserad av:

Vad sägs om att vi börjar skapa coolt vetenskapligt innehåll redan nu?

Coola vetenskapliga knep för din forskning

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar