Att vara forskare innebär att vara uppdaterad på allt som rör vetenskap. Hur ofta läser du vetenskapliga nyheter? För att hjälpa dig med det - och också för att det är kul - kommer här några coola nyheter som du kanske är intresserad av!

Fördjupa dig i djungeln med en vild 360-gradersvideo

360-gradersvideor är en ny tekniktrend. Det är en fantastisk uppdatering av videor och öppnar en ny dörr till interaktiv information. Så varför inte använda det för vetenskap?

Cool vetenskapsnyhet: Du behöver den här pausen

Den nya BBC-serien Planet Earth II, liksom Planet Earth som kom före den, lovar att ta dig djupt in i den naturliga världen, till platser som människor utan multimiljonbudgetar aldrig skulle kunna beträda - Wired

Se hur luftföroreningar flödar över planeten i realtid

Fantastiskt - och skrämmande - sätt att se hur den arktiska polen står inför globala klimatförändringar. NASA säger att många globala klimatmodeller förutspår att Arktis kommer att vara isfritt under åtminstone en del av året före slutet av 2000-talet.

Cool vetenskapsnyhet: Du behöver den här pausen

Yann Boquillod, datavetare i Peking, var bekymrad över hur luftföroreningarna påverkade hans familj och grundade AirVisual Earth, en onlinekarta över luftföroreningar som använder data från satelliter och mer än 8 000 mätstationer för att visa de globala luftföroreningarna i realtid. - Tidskriften Science

CRISPR-genmodifiering testad på en människa för första gången

Minns du i början av året när genredigering blev tillåtet i Storbritannien? Det var första gången ett västland fick tillstånd att arbeta med genredigering!

Cool vetenskapsnyhet: Du behöver den här pausen

Tidigare kliniska prövningar med celler som redigerats med en annan teknik har entusiasmerat läkare. Introduktionen av CRISPR, som är enklare och mer effektiv än andra tekniker, kommer förmodligen att påskynda kapplöpningen för att få in genredigerade celler i kliniken över hela världen - Nature Journal

Ganska coolt, eller hur? Om du vill läsa fler vetenskapsnyheter och andra coola grejer är det bara att fortsätta läsa vår blogg!

Cool vetenskapsnyhet: Du behöver den här pausen

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar