Да бъдеш учен означава да си информиран за всичко, свързано с науката. Колко често четете научни новини? Е, за да ви помогнем с това - а и защото е забавно - ви предлагаме няколко страхотни новини, които може би ще ви бъдат интересни!

Потопете се в джунглата с див 360-градусов видеоклип

360-градусовите видеоклипове са нова технологична тенденция. Тя е чудесна актуализация на видеоклиповете и отваря нова врата към интерактивната информация. Така че защо да не го използвате за науката?

Страхотни научни новини: Имате нужда от тази почивка

Новата поредица на Би Би Си "Планета Земя II", както и предишната "Планета Земя", обещава да ви отведе дълбоко в света на природата, на места, на които хората без многомилионни бюджети никога не биха могли да стъпят - Wired

Наблюдавайте замърсяването на въздуха на планетата в реално време

Невероятен - и ужасяващ - начин да видите как Арктическият полюс се сблъсква с глобалните климатични промени. От НАСА твърдят, че много глобални климатични модели предвиждат, че Арктика ще бъде без лед поне през част от годината преди края на 21-ви век.

Страхотни научни новини: Имате нужда от тази почивка

Загрижен за това как това замърсяване се отразява на семейството му, базираният в Пекин учен в областта на данните Ян Бокилод основава AirVisual Earth - онлайн карта на замърсяването на въздуха, която използва данни от сателити и над 8000 станции за наблюдение, за да показва глобалното замърсяване на въздуха в реално време. - Списание Science

CRISPR за първи път е тестван при човек

Спомняте ли си началото на годината, когато в Обединеното кралство беше разрешено редактирането на гени? За първи път западна държава получи разрешение да работи с генно редактиране!

Страхотни научни новини: Имате нужда от тази почивка

По-ранни клинични изпитвания, при които се използват клетки, редактирани с друга техника, развълнуваха клиницистите. Въвеждането на CRISPR, който е по-прост и по-ефективен от други техники, вероятно ще ускори надпреварата за въвеждане на генно редактирани клетки в клиниките по целия свят - Nature Journal

Доста готино, нали? Ако искате да прочетете още научни новини и други интересни неща, просто продължете да четете нашия блог!

Страхотни научни новини: Имате нужда от тази почивка

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони