Hvor mange gange har du ikke ønsket at vise alle dine venner, hvor cool videnskab egentlig er? Eftersom jeg også er videnskabsmand, vil jeg vædde med, at det er sket flere gange, end du kan tælle.

Jeg søgte på nettet efter tricks og ting til at fremvise videnskabelige teorier eller fakta. Det skulle være seje måder at både lære mine venner noget nyt og forbløffe dem på.

Her er, hvad jeg fandt: Fysikpigen.

Seje videnskabelige tricks til din forskning

Physics Girl er en youtuber ved navn Dianna Cowern. Hun har en kanal på YouTube, hvor hun præsenterer videnskabelige fakta på en meget sjov og didaktisk måde. Ikke nok med det, hun præsenterer også de seje videnskabelige tricks, jeg ledte efter, og forklarer, hvordan de fungerer.

Her er de 3 bedste videoer om videnskabelige tricks, du kan lave med dine venner eller bare derhjemme og have det sjovt.

Syv videnskabelige eksperimenter med overfladespænding 

Gør-det-selv lyn-eksperiment! Lav en CHOKERENDE kondensator

5 seje matematiske tricks ft. Teknikalitet

Videnskab bør være et emne, der er let forståeligt for alle. I stedet opretholder vi meget tætte grupper af mennesker, der diskuterer specifikke videnskabelige emner.

At gøre videnskabelig information tilgængelig for lægfolk betyder ikke, at man skal lave sjove videoer eller tricks. Enhver information, der oversættes til en lettere måde at forstå komplekse data på, er god nok.

I dag er den bedste måde at bidrage til videnskabskommunikation på at forklare den visuelt.

Videnskabelig infografik eller grafiske abstracts er meget udbredt på mange typer sociale medier. Men ikke alle forskere forstår vigtigheden af at gøre deres forskning tilgængelig i et visuelt format.

Hvis du er interesseret i dette emne og stadig ikke ved, hvordan du skal begynde, kan vi hjælpe! Her er et par indlæg, du måske er interesseret i:

Hvad med at vi begynder at lave sejt videnskabeligt indhold lige nu?

Seje videnskabelige tricks til din forskning

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner