Hoe vaak heb je al je vrienden willen laten zien hoe cool wetenschap is? Nou, aangezien ik ook een wetenschapper ben, wed ik meer keren dan je ooit kunt tellen.

Ik zocht online naar trucs en dingen om wetenschappelijke theorieën of feiten te laten zien. Het moesten coole manieren zijn om mijn vrienden iets nieuws te leren en hen te verbazen.

Dit is wat ik gevonden heb: Natuurkunde Meisje.

Leuke wetenschappelijke trucs voor uw onderzoek

Physics Girl is een youtuber genaamd Dianna Cowern. Ze heeft een kanaal op youtube om wetenschapsfeiten op een heel leuke en didactische manier te presenteren. Niet alleen, ze presenteert ook de coole wetenschapstrucjes die ik zocht en legt uit hoe ze werken.

Hier zijn top 3 video's over wetenschapstrucs die je kunt doen met je vrienden of gewoon thuis en plezier hebben.

Zeven wetenschappelijke experimenten met oppervlaktespanning 

DIY Bliksem Experiment! Maak een SCHOKKENDE Condensator

5 coole wiskunde trucs ft. Technicality

Wetenschap zou een onderwerp moeten zijn dat voor iedereen begrijpelijk is. In plaats daarvan onderhouden wij zeer hechte groepen mensen die specifieke wetenschappelijke onderwerpen bespreken.

Wetenschappelijke informatie beschikbaar maken voor het lekenpubliek betekent niet dat je leuke video's of trucjes moet maken. Elke informatie die vertaald wordt naar een gemakkelijkere manier om complexe gegevens te begrijpen is goed genoeg.

Tegenwoordig is de beste manier om bij te dragen aan wetenschapscommunicatie het visueel uitleggen ervan.

Wetenschappelijke infographics of grafische samenvattingen worden wereldwijd veel gebruikt door vele soorten sociale media. Niet alle wetenschappers begrijpen echter het belang van het beschikbaar stellen van hun onderzoek in een visueel formaat.

Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp en nog steeds niet weet hoe te beginnen, kunnen wij u helpen! Hier zijn een paar berichten waarin je misschien geïnteresseerd bent:

Zullen we nu beginnen met het maken van coole wetenschappelijke inhoud?

Leuke wetenschappelijke trucs voor uw onderzoek

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen