Hvor mange ganger har du ikke ønsket å vise alle vennene dine hvor kult vitenskap egentlig er? Vel, siden jeg også er forsker, vil jeg vedde på at det er flere ganger enn du kan telle.

Jeg søkte på nettet etter triks og ting jeg kunne bruke for å vise frem vitenskapelige teorier eller fakta. Det måtte være kule måter å både lære vennene mine noe nytt og forbløffe dem på.

Dette er hva jeg fant: Fysikkjenta.

Kule vitenskapelige triks for forskningen din

Physics Girl er en youtuber som heter Dianna Cowern. Hun har en kanal på YouTube der hun presenterer vitenskapelige fakta på en veldig morsom og didaktisk måte. Ikke bare det, hun presenterer også de kule vitenskapelige triksene jeg lette etter og forklarer hvordan de fungerer.

Her er de tre beste videoene om vitenskapelige triks du kan gjøre med vennene dine eller bare hjemme og ha det gøy.

Sju vitenskapelige eksperimenter med overflatespenning 

Gjør-det-selv-eksperiment med lyn! Lag en sjokkerende kondensator

5 kule matematiske triks ft. Det tekniske

Vitenskap bør være et fag som er lett å forstå for alle. I stedet opprettholder vi svært tette grupper av mennesker som diskuterer spesifikke vitenskapelige emner.

Å gjøre vitenskapelig informasjon tilgjengelig for lekfolk betyr ikke å lage morsomme videoer eller triks. All informasjon som oversettes til en enklere måte å forstå komplekse data på, er god nok.

I dag er den beste måten å bidra til forskningskommunikasjon på å forklare den visuelt.

Vitenskapelig infografikk eller grafiske sammendrag brukes i stor utstrekning i mange typer sosiale medier. Det er imidlertid ikke alle forskere som forstår viktigheten av å gjøre forskningen sin tilgjengelig i et visuelt format.

Hvis du er interessert i dette emnet og fortsatt ikke vet hvordan du skal begynne, kan vi hjelpe deg! Her er et par innlegg du kanskje er interessert i:

Hva med å begynne å lage kult vitenskapelig innhold med en gang?

Kule vitenskapelige triks for forskningen din

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler