De câte ori ți-ai dorit să le arăți tuturor prietenilor tăi cât de tare este știința? Ei bine, din moment ce și eu sunt om de știință, pun pariu că de mai multe ori decât poți număra.

Căutam pe internet trucuri și lucruri pentru a prezenta teorii sau fapte științifice. Trebuiau să fie modalități interesante de a-i învăța pe prietenii mei ceva nou și de a-i uimi.

Iată ce am găsit: Fata de fizică.

Trucuri științifice interesante pentru cercetarea ta

Physics Girl este o youtuber pe nume Dianna Cowern. Ea are un canal pe youtube pentru a prezenta fapte științifice într-un mod foarte distractiv și didactic. Nu numai, ea prezintă și trucurile științifice cool pe care le căutam și explică cum funcționează.

Iată cele mai bune 3 videoclipuri cu trucuri științifice pe care le poți face prietenilor tăi sau doar acasă și să te distrezi.

Șapte experimente de știință cu tensiune de suprafață 

Experiment DIY Lightning! Realizează un condensator ȘOCANT

5 trucuri cool de matematică ft. Tehnicitate

Știința ar trebui să fie un subiect ușor de înțeles de către orice persoană. În schimb, menținem grupuri foarte apropiate de persoane care discută subiecte științifice specifice.

A face ca informațiile științifice să fie disponibile pentru publicul profan nu înseamnă a face videoclipuri sau trucuri amuzante. Orice informație tradusă într-un mod mai ușor de a înțelege date complexe este suficient de bună.

În zilele noastre, cel mai bun mod de a contribui la comunicarea științei este de a o explica vizual.

Infografiile științifice sau rezumatele grafice sunt utilizate pe scară largă de multe tipuri de social media. Cu toate acestea, nu toți oamenii de știință înțeleg importanța de a-și face cercetările disponibile într-un format vizual.

Dacă vă interesează acest subiect și încă nu știți cum să începeți, vă putem ajuta! Iată câteva postări care v-ar putea interesa:

Ce-ar fi să începem să creăm chiar acum conținut științific interesant?

Trucuri științifice interesante pentru cercetarea ta

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane