Πόσες φορές έχετε θελήσει να δείξετε σε όλους τους φίλους σας πόσο ωραία είναι η επιστήμη; Λοιπόν, δεδομένου ότι είμαι επίσης επιστήμονας, στοιχηματίζω ότι είναι περισσότερες φορές από όσες μπορείτε να μετρήσετε.

Έψαχνα στο διαδίκτυο για κόλπα και πράγματα για να επιδείξω επιστημονικές θεωρίες ή γεγονότα. Έπρεπε να είναι ωραίοι τρόποι για να διδάξω στους φίλους μου κάτι καινούργιο και να τους καταπλήξω.

Να τι βρήκα: Κορίτσι της φυσικής.

Δροσερά επιστημονικά κόλπα για την έρευνά σας

Το Physics Girl είναι youtuber που ονομάζεται Dianna Cowern. Έχει ένα κανάλι στο youtube για να παρουσιάζει επιστημονικά γεγονότα με πολύ διασκεδαστικό και διδακτικό τρόπο. Όχι μόνο, αλλά παρουσιάζει και τα ωραία επιστημονικά κόλπα που έψαχνα και εξηγεί πώς λειτουργούν.

Εδώ είναι τα 3 κορυφαία βίντεο με επιστημονικά κόλπα που μπορείτε να κάνετε στους φίλους σας ή απλά στο σπίτι και να διασκεδάσετε.

Επτά επιστημονικά πειράματα με την επιφανειακή τάση 

Πείραμα DIY Lightning! Φτιάξτε έναν συγκλονιστικό πυκνωτή

5 δροσερά μαθηματικά κόλπα ft. Technicality

Η επιστήμη θα πρέπει να είναι ένα θέμα εύκολα κατανοητό από κάθε άτομο. Αντ' αυτού, διατηρούμε πολύ στενές ομάδες ανθρώπων που συζητούν συγκεκριμένα επιστημονικά θέματα.

Η διάθεση επιστημονικών πληροφοριών στο απλό κοινό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτιάχνουμε διασκεδαστικά βίντεο ή κόλπα. Οποιαδήποτε πληροφορία μεταφράζεται σε έναν ευκολότερο τρόπο κατανόησης πολύπλοκων δεδομένων είναι αρκετά καλή.

Σήμερα, ο καλύτερος τρόπος για να συμβάλει κανείς στην επικοινωνία της επιστήμης είναι να την εξηγήσει οπτικά.

Τα επιστημονικά infographics ή οι γραφικές περιλήψεις χρησιμοποιούνται ευρέως από πολλούς τύπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν κατανοούν όλοι οι επιστήμονες τη σημασία της διάθεσης της έρευνάς τους σε οπτική μορφή.

Αν σας ενδιαφέρει αυτό το θέμα και δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Ακολουθούν μερικές αναρτήσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Τι θα λέγατε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε γαμάτο επιστημονικό περιεχόμενο από τώρα;

Δροσερά επιστημονικά κόλπα για την έρευνά σας

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα