Protivnetno modulacijo krotoksina bi bilo težko razložiti brez ustreznih slik, vendar zato obstaja Mind the Graph!

Pregled znanstvenih raziskav o krotoksinu, strupu grčaste kače

Marco Sartim in drugi (2018) so v članku "Immunotherapeutic potential of Crotoxin" zapisali, da je v zadnjih 80 letih krotoksin postal eden najbolj raziskanih izoliranih toksinov iz kačjih strupov.

Krotoksin je glavna strupena sestavina v strupu južnoameriških ščurkov Crotalus durissus terrificus. Študije so pokazale, da je imunomodulatorni učinek C.d.t. povezan s proizvodnjo protivnetnih mediatorjev.

Sposobnost krotoksina in njegovih podenot, da modulirajo imunski sistem, je prinesla nove perspektive kot potencialna terapevtska sredstva.

Raziskovalci so pregledali 161 člankov.

Preverite izvirni članek tukaj.

Grafični povzetki, ki jih poganja Mind the Graph

Izdelano z Mind the Graph

Avtor je uporabil platformo Mind the Graph za izdelavo shematskega prikaza cirkulacije, tkivnih in celičnih dogodkov, ki jih med vnetno spodbudo modulirajo krotoksin in njegove podenote.

Izdelano z Mind the Graph

Avtor je podrobno opisal tudi krvni obtok, usmerjanje limfocitov v bezgavke in celične dogodke, povezane z imunosupresivnimi učinki krotoksina in njegovih podenot.

To je moč infografike!

Zdi se, da sklepi avtorjev utrjujejo predhodno delo na tem področju: "Krotoksin je lahko zaviral proizvodnjo specifičnih protiteles antiHSA IgG1 in IgG2a pri miših, imuniziranih s HAS, kar kaže na njegovo sposobnost moduliranja odzivov Th1 in Th2," trdi Sartim.

Učinek in uspešnost dokumentov

Analiziramo lahko z Altmetric podatkov, da je imel ta dokument več citatov. kot . 84% drugih člankov iz revije Springer Nature.

Vir: Crossref

Uporabite moč infografike za povečanje in vpliv vašega članka prav tako. Poskusite Mind the Graph!

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge