V tem primeru je avtor uporabil Mind the Graph za zbiranje podatkov iz različnih virov na enem mestu. Poleg najboljših znanstveno natančnih ilustracij ima naš delovni prostor prijazen vmesnik in je zelo enostaven za uporabo.

Preverite celoten izvirni članek.

Vloga jedrskih receptorjev pri fibrozi jeter

Philipp Königshofer in drugi (2021) poročajo, da so jedrski receptorji z ligandi aktivirani transkripcijski dejavniki, ki uravnavajo izražanje genov različnih ključnih molekularnih signalov, vključenih v fibrozo jeter.

Glavni celični dejavnik fibrogeneze jeter so aktivirane jetrne stelatne celice. Različni jedrni receptorji uravnavajo jetrno izražanje pro-vnetnih in pro-fibrogenih citokinov.

Grafični povzetki, ki jih poganja Mind the Graph v tem členu

Izdelano z Mind the Graph

Prva slika je pregled in razvrstitev jedrskih receptorjev po poddružinah.

Izdelano z Mind the Graph

Zgoraj so prikazane različne vrste efektorskih funkcij jedrskih receptorjev.

Izdelano z Mind the Graph

Na tretji sliki lahko preverimo pregled poročanih učinkov modulacij NR kot potencialnih terapevtskih pristopov proti boleznim jeter.

S puščicami so označeni domnevni pozitivni učinki pri boleznih jeter, ki jih up- (temno zelena) ali navzdol - (svetlo zelena) uravnavanje posebnih mehanizmov, ki naj bi podpirali regresijo fibroze jeter ali zmanjševali fibrozo jeter.

Oranžne puščice kažejo na učinke in mehanizme modulacije NR, ki so bodisi sporni bodisi še premalo ocenjeni.

Izdelano z Mind the Graph

Zadnja slika predstavlja molekularne učinke modulatorjev NR kot potencialnega zdravljenja fibroze jeter, ki se po poročanju večinoma pojavljajo v HSC.

Königshofer in sodelavci predlagajo, da bi nadaljnje raziskave signalizacije, povezane z jedrskimi receptorji, lahko privedle do kliničnega razvoja učinkovitih antifibrotičnih terapij za bolnike z boleznimi jeter.

Učinek in uspešnost dokumentov

Če izberemo enoletno možnost primerjave metrike z drugimi članki/recenzijami, ki so bili prav tako objavljeni v istem koledarskem letu v tej reviji, lahko opazimo, da ta članek je bil bolj citiran kot 57% od njih.

Vir: PlumX

Izkoristite moč infografike tudi za izboljšanje svojega članka. Preizkusite Mind the Graph!

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge