Het kan een beetje moeilijk zijn om de ontstekingsremmende modulatie van de crotoxine uit te leggen zonder de juiste beelden, maar daarom bestaat Mind the Graph!

Een overzicht van het wetenschappelijk onderzoek naar Crotoxine, een gif van de ratelslang

In 'Immunotherapeutic potential of Crotoxin' merkten Marco Sartim et al. (2018) op dat Crotoxin de afgelopen 80 jaar een van de meest onderzochte geïsoleerde toxinen uit slangengif is geworden.

Crotoxine is het belangrijkste toxische bestanddeel in het gif van de Zuid-Amerikaanse ratelslang Crotalus durissus terrificus. Uit studies is gebleken dat de immunomodulerende werking van C.d.t. verband houdt met de productie van ontstekingsremmende mediatoren.

Het vermogen van Crotoxine en zijn subeenheden om het immuunsysteem te moduleren heeft nieuwe perspectieven geopend als potentiële therapeutische middelen.

De onderzoekers bekeken 161 artikelen.

Controleer de origineel artikel hier.

Grafische samenvattingen aangedreven door Mind the Graph

Gemaakt met Mind the Graph

De auteur gebruikte het Mind the Graph-platform om een schematische voorstelling te maken van de circulatie, de weefsel- en cellulaire gebeurtenissen die door Crotoxine en zijn subeenheden tijdens de ontstekingsprikkel worden gemoduleerd.

Gemaakt met Mind the Graph

De auteur heeft ook de bloedcirculatie, de homing van lymfocyten en de cellulaire gebeurtenissen in verband met de immunosuppressieve effecten van Crotoxine en zijn subeenheden in detail beschreven.

Dit is de kracht van infographics!

De conclusies van de auteurs lijken eerdere werkzaamheden op dit gebied te consolideren: "Crotoxine was in staat om de specifieke anti-HSA IgG1 en IgG2a antilichaam productie van HAS-geïmmuniseerde muizen te onderdrukken, wat aangeeft dat het Th1 en Th2 reacties kan moduleren," beweerde Sartim.

Documenten Impact en prestaties

We kunnen analyseren met Altmetric gegevens dat dit artikel meer citaties had dan 84% van andere artikelen van Springer Nature.

Bron Crossref

Gebruik de kracht van infographics om de invloed op uw artikel ook. Probeer Mind the Graph!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen