Ar putea fi puțin dificil de explicat modularea antiinflamatorie a crotoxinei fără imagini adecvate, dar de aceea există Mind the Graph!

O trecere în revistă a cercetărilor științifice privind Crotoxina, un venin de șarpe cu clopoței

În "Potențialul imunoterapeutic al crotoxinei", Marco Sartim et al. (2018) au remarcat că, în ultimii 80 de ani, crotoxina a devenit una dintre cele mai investigate toxine izolate din veninul de șarpe.

Crotoxina este principala componentă toxică a veninului șarpelui cu clopoței sud-american Crotalus durissus terrificus. Studiile au arătat că efectul imunomodulator al C.d.t. este asociat cu producerea de mediatori antiinflamatori.

Capacitatea Crotoxinei și a subunităților sale de a modula sistemul imunitar a introdus noi perspective ca potențiali agenți terapeutici.

Cercetătorii au analizat 161 de articole.

Verificați articolul original aici.

Rezumate grafice realizate de Mind the Graph

Fabricat cu Mind the Graph

Autorul a folosit platforma Mind the Graph pentru a crea o figură schematică privind circulația, evenimentele tisulare și celulare modulate de Crotoxin și subunitățile sale în timpul stimulului inflamator.

Fabricat cu Mind the Graph

Autorul a detaliat, de asemenea, circulația sângelui, deplasarea limfocitelor către ganglionii limfatici și evenimentele celulare asociate cu efectele imunosupresoare ale Crotoxinei și ale subunităților sale.

Aceasta este puterea infografiilor!

Concluziile autorilor par să consolideze lucrările anterioare din acest domeniu: "Crotoxina a fost capabilă să suprime producția de anticorpi specifici anti-HSA IgG1 și IgG2a de la șoarecii imunizați cu HAS, indicând capacitatea sa de a modula răspunsurile Th1 și Th2", a afirmat Sartim.

Lucrări Impact și performanță

Putem analiza cu Altmetric date că această lucrare a avut mai multe citări decât 84% de alte articole din Springer Nature.

Sursa Crossref

Folosiți puterea infografiilor pentru a stimula și impactul articolului dvs. de asemenea. Încercați Mind the Graph!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane