Ți-ai luat o cafea în această dimineață? O parte din viața socială a unui om de știință se desfășoară în timpul pauzei de cafea la conferințele științifice, la seminariile de laborator și zi de zi în laborator. Dar cafeaua este, de asemenea, un subiect științific. În principal din cauza cofeinei, un stimulent al sistemului nervos central (SNC) și cel mai consumat drog psihoactiv din lume.

Așadar, pentru a sărbători cafeaua - sau pentru a vă sfătui să o luați mai ușor, haideți să vedem cum funcționează cofeina.

preview_99571 (2)

Cea mai cunoscută sursă este boabele de cafea, o denumire improprie pentru semințele plantelor Coffea. Băuturile care conțin cofeină sunt ingerate pentru a ameliora sau a preveni somnolența și pentru a îmbunătăți performanța. Pentru a prepara aceste băuturi, cofeina este extrasă prin macerarea produsului vegetal în apă, un proces numit infuzie. Aceste băuturi, cum ar fi cafeaua, ceaiul și cola, sunt foarte populare; în 2014, 85% dintre adulții americani consumau zilnic o formă de cofeină, consumând în medie 164 mg.

previzualizare_99586

Farmacologie

Există mai multe mecanisme de acțiune cunoscute pentru a explica efectele stimulării. Cel mai important este acela că blochează în mod reversibil acțiunea adenozinei asupra receptorului său și, în consecință, previne apariția somnolenței induse de adenozină. De asemenea, stimulează anumite porțiuni ale sistemului nervos autonom.

preview_99590 (1)

Aceste infografice au fost create la Mind the Graph, o platformă online pentru oamenii de știință. Dacă doriți să vă creați propriile infografice, protocoale, postere sau prezentări, puteți începe să utilizați Mind the Graph gratuit. De asemenea, ne puteți împărtăși creațiile și feedback-ul dumneavoastră: contact@mindthegraph.com

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane