Filmele științifico-fantastice ne-au dat speranțe în ceea ce privește dezvoltarea unor superputeri precum invizibilitatea, superputernicia și teletransportul. Dar dacă v-aș spune că suntem mai aproape de asta decât am fost vreodată? Dacă v-aș spune că am dezvoltat deja o superputere științifică?

O nouă tehnică numită "ultimate DISCO" (uDISCO) prezintă o modalitate rapidă de a vedea prin obiecte - mai exact, prin rozătoare.

Publicată în această săptămână în Nature, uDISCO este o nouă abordare alternativă pentru curățarea țesuturilor, care depășește orice altă tehnică. Metoda constă în îndepărtarea apei și a lipidelor care fac corpul opac și prezervează fluorescent proteine. Rezultatul este o vizualizare completă a sistemului nervos și a unor organe întregi în doar câteva zile.

Superputere științifică: Vederea prin obiecte

Această superputere științifică reprezintă un impuls major pentru cercetările viitoare. După cum a fost publicat pe Secțiunea de știri de ultimă oră din domeniul științei:

 "Această tehnică permite obținerea imaginilor la cea mai înaltă rezoluție de până acum pentru un corp întreg, anunță creatorii ei, care au publicat astăzi online în Metode naturale. Acest lucru ar trebui să îi ajute pe oamenii de știință să vadă mai bine modul în care o boală afectează neuronii din tot corpul - cum ar fi modul în care un accident vascular cerebral poate provoca slăbiciune neuromusculară - deoarece este aproape imposibil să reconectați milioanele de neuroni din corpul rozătoarelor odată ce au fost disecate."

Superputere științifică: Vederea prin obiecte

Autorii nu numai că au explicat cum funcționează uDISCO, dar au oferit și imagini uimitoare. Rezumatele grafice ale cercetării și imaginile arată cum reușește metoda, comparația între alte tehnici și rezultatul obținut cu uDISCO. Este o adevărată capodoperă. Puteți înțelege un pic mai bine pașii pentru a construi acest tip de flux grafic citind postarea noastră "Ce face un infografic bun?".

Superputere științifică: Vederea prin obiecte

Superputere științifică: Vederea prin obiecte

Superputere științifică: Vederea prin obiecte

 

Tehnica uDISCO poate fi utilizată pe scară largă în științele biomedicale. Acum, este posibil să începem să ne gândim la înțelegerea neurodegenerării în boli, la procesele de inflamație și la cartografierea 3D a creierului uman.

Avem impresia că ne dezvoltăm superputeri. Care va fi următoarea?Superputere științifică: Vederea prin obiecte

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane