Science fiction films hebben ons hoop gegeven over het ontwikkelen van superkrachten zoals onzichtbaarheid, superkracht en teletransport. Wat als ik je vertel dat we daar dichterbij zijn dan ooit Wat als ik je vertel dat we al een wetenschappelijke superkracht hebben ontwikkeld?

Een nieuwe techniek genaamd "ultimate DISCO" (uDISCO) biedt een snelle manier om door objecten heen te kijken - om precies te zijn door knaagdieren.

Deze week gepubliceerd in Nature, uDISCO is een nieuwe alternatieve benadering van weefselreiniging die alle andere technieken overtreft. De methode bestaat uit het verwijderen van het water en de lipiden die het lichaam ondoorzichtig maken en preserving fluorescent proteins. Het resultaat is een volledig beeld van het zenuwstelsel en volledige organen in slechts enkele dagen.

Wetenschappelijke superkracht: Door objecten heen kijken

Deze wetenschappelijke grootmacht is een belangrijke stimulans voor toekomstig onderzoek. Zoals gepubliceerd op Wetenschap laatste nieuws sectie:

 "Deze techniek maakt de hoogste resolutiebeelden ooit mogelijk voor een heel lichaam, melden de makers vandaag online in Natuurmethoden. Dat moet wetenschappers helpen om beter te zien hoe een ziekte neuronen in het hele lichaam aantast, zoals een beroerte neuromusculaire zwakte kan veroorzaken, omdat het bijna onmogelijk is om de miljoenen neuronen in een knaagdierlichaam opnieuw te verbinden als ze eenmaal zijn ontleed".

Wetenschappelijke superkracht: Door objecten heen kijken

De auteurs hebben niet alleen uitgelegd hoe de uDISCO werkt, maar ook verbazingwekkende beelden verstrekt. De grafische samenvattingen van het onderzoek en de foto's tonen hoe de methode slaagt, de vergelijking tussen andere technieken en het resultaat dat met uDISCO wordt verkregen. Het is een waar meesterwerk. U kunt de stappen om dit soort grafische stroom te bouwen beter begrijpen door onze post te lezen "Wat maakt een goede infographic?".

Wetenschappelijke superkracht: Door objecten heen kijken

Wetenschappelijke superkracht: Door objecten heen kijken

Wetenschappelijke superkracht: Door objecten heen kijken

 

De uDISCO-techniek kan breed worden ingezet in de biomedische wetenschappen. Nu kan worden nagedacht over het begrijpen van neurodegeneratie bij ziekten, ontstekingsprocessen en het in 3D in kaart brengen van het menselijk brein.

Het voelt alsof we superkrachten ontwikkelen. Welke zal de volgende zijn?Wetenschappelijke superkracht: Door objecten heen kijken

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen