Science fiction -elokuvat ovat antaneet meille toivoa supervoimien, kuten näkymättömyyden, supervoiman ja etäkuljetuksen kehittämisestä. Entä jos kerron teille, että olemme lähempänä niitä kuin koskaan aiemmin Entä jos kerron teille, että olemme jo kehittäneet tieteellisen supervoiman?

Uusi tekniikka nimeltä "ultimate DISCO" (uDISCO) tarjoaa nopean tavan nähdä esineiden läpi - tarkemmin sanottuna jyrsijöiden läpi.

Julkaistu Nature-lehdessä tällä viikollauDISCO on uusi vaihtoehtoinen lähestymistapa kudospuhdistukseen, joka päihittää kaikki muut tekniikat. Menetelmässä poistetaan vesi ja lipidit, jotka tekevät kehosta läpinäkymättömän ja preserving fluoriescent proteiinit. Tuloksena on hermoston ja koko elimistön täydellinen näkymä vain muutamassa päivässä.

Tieteen supervoima: näkeminen esineiden läpi

Tämä tieteen supervoima on merkittävä sysäys tuleville tutkimuksille. Julkaistu osoitteessa Tieteen uusimmat uutiset:

 "Tämä tekniikka mahdollistaa toistaiseksi korkeimman resoluution kuvat koko kehosta, sen kehittäjät raportoivat tänään verkossa julkaistussa julkaisussa Luonto Menetelmät. Sen pitäisi auttaa tutkijoita näkemään paremmin, miten sairaus vaikuttaa hermosoluihin koko kehossa - kuten miten aivohalvaus voi aiheuttaa hermolihasheikkoutta - koska on lähes mahdotonta yhdistää uudelleen miljoonia hermosoluja koko jyrsijän kehossa, kun ne on leikelty."

Tieteen supervoima: näkeminen esineiden läpi

Kirjoittajat eivät ainoastaan selittäneet, miten uDISCO toimii, vaan antoivat myös uskomattomia kuvia. Tutkimuksen graafiset tiivistelmät ja kuvat osoittavat, miten menetelmä onnistuu, miten sitä verrataan muihin tekniikoihin ja uDISCO:lla saatuihin tuloksiin. Se on todellinen mestariteos. Voit ymmärtää hieman paremmin vaiheet, joilla tällainen graafinen virtaus rakennetaan, lukemalla postauksemme. "Millainen on hyvä infografiikka?".

Tieteen supervoima: näkeminen esineiden läpi

Tieteen supervoima: näkeminen esineiden läpi

Tieteen supervoima: näkeminen esineiden läpi

 

uDISCO-tekniikkaa voidaan käyttää laajasti biolääketieteessä. Nyt on mahdollista alkaa miettiä sairauksien neurodegeneraation ymmärtämistä, tulehdusprosesseja ja ihmisen aivojen 3D-kartoitusta.

Tuntuu kuin olisimme kehittämässä supervoimia. Mikä niistä on seuraava?Tieteen supervoima: näkeminen esineiden läpi

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit