Science fiction-film har givet os håb om at udvikle superkræfter som usynlighed, superstyrke og teletransport. Hvad nu, hvis jeg fortæller dig, at vi er tættere på det, end vi nogensinde har været? Hvad nu, hvis jeg fortæller dig, at vi allerede har udviklet en videnskabelig supermagt?

En ny teknik kaldet "ultimate DISCO" (uDISCO) præsenterer en hurtig måde at se gennem objekter på - nærmere bestemt gennem gnavere.

Udgivet i Nature i denne ugeuDISCO er en ny alternativ tilgang til vævsrensning, som overgår alle andre teknikker. Metoden består i at fjerne det vand og de lipider, der gør kroppen uigennemsigtig og preserving fluorescent proteiner. Resultatet er et fuldt overblik over nervesystemet og hele organer på kun et par dage.

Videnskabelig superkraft: At se gennem objekter

Denne videnskabelige superkraft er et stort boost for fremtidig forskning. Som offentliggjort på Sektion med de seneste videnskabelige nyheder:

 "Denne teknik gør det muligt at tage billeder af en hel krop i den hidtil højeste opløsning, rapporterer skaberne online i dag i Naturmetoder. Det skulle hjælpe forskerne med bedre at se, hvordan en sygdom påvirker neuroner i hele kroppen - som hvordan et slagtilfælde kan forårsage neuromuskulær svaghed - fordi det er næsten umuligt at genforbinde de millioner af neuroner i en gnaverkrop, når den først er dissekeret."

Videnskabelig superkraft: At se gennem objekter

Forfatterne forklarede ikke kun, hvordan uDISCO fungerer, men leverede også fantastiske billeder. De grafiske resuméer af forskningen og billederne viser, hvordan metoden lykkes, sammenligningen mellem andre teknikker og det resultat, der opnås med uDISCO. Det er et sandt mesterværk. Du kan forstå lidt bedre, hvordan man opbygger denne form for grafisk flow ved at læse vores indlæg "Hvad gør en infografik god?".

Videnskabelig superkraft: At se gennem objekter

Videnskabelig superkraft: At se gennem objekter

Videnskabelig superkraft: At se gennem objekter

 

uDISCO-teknikken kan bruges bredt inden for biomedicinsk videnskab. Nu er det muligt at begynde at tænke på at forstå neurodegeneration i sygdomme, inflammationsprocesser og 3D-kortlægning af den menneskelige hjerne.

Det føles, som om vi er ved at udvikle superkræfter. Hvilken en bliver den næste?Videnskabelig superkraft: At se gennem objekter

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner