Is het je opgevallen? 2017 gaat steeds sneller. Omdat we al februari ingaan, hier wat wetenschappelijk nieuws dat u misschien gemist heeft:

Uitgestorven dieren komen terug, klopt dat?

Heb je ooit gehoord over de Long Now Foundation? Nou, deze groep wetenschappers werkt eraan om diersoorten terug te brengen van uitsterven. Het gaat er niet om plezier te maken of voor God te spelen. In feite wordt rekening gehouden met criteria als ecologische functie en praktische zaken - toegang tot weefsel met DNA-monsters van goede kwaliteit bijvoorbeeld. Benieuwd naar de dieren op de shortlist? Bekijk de volledig bericht of bezoek de website van de stichting!

De missie van Revive & Restore is het vergroten van de biodiversiteit door het genetisch redden van bedreigde en uitgestorven soorten.

Wetenschappelijk nieuws: je hebt het misschien in een oogwenk gemist

Een nieuwe kijk op de aarde

Een onlangs gelanceerde weersatelliet van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) heeft ons verbazingwekkende beelden van onze planeet gestuurd. De beelden bevatten details die nog nooit eerder zijn gezien. De satelliet genaamd GOES-16 kan de toekomst zijn als het gaat om weerobservaties en weersvoorspellingen.

De satelliet heeft twee kanalen voor zichtbaar licht (samengesteld tot de beelden die u in dit bericht ziet), en vier nabij-infrarood kanalen (licht dat nauwelijks zichtbaar is maar dat we soms kunnen voelen als warmte). Er zijn ook 10 andere infraroodkanalen die "verschillen in de atmosfeer zoals wolken, waterdamp, rook, ijs en vulkanische as" kunnen onderscheiden, aldus NOAA. - Dave Mosher, Science Alert

Meer daarover hier!

Wetenschappelijk nieuws: je hebt het misschien in een oogwenk gemist

Het lijkt erop dat 2017 een voorspoedig jaar wordt, vind je niet?

Dit was slechts januari, laten we eens kijken wat de volgende maanden ons zullen brengen. En maak je geen zorgen: Mind the Graph is er om je op de hoogte te houden! Naast wetenschappelijk nieuws, hebben we ook wat nieuws over ons platform. Als je ze nog niet hebt bekeken, lees dan de post "Klaar voor 2017? Dat zijn we!". Of klik op de onderstaande link:Wetenschappelijk nieuws: je hebt het misschien in een oogwenk gemist

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen