Oletteko huomanneet? Vuosi 2017 kulkee yhä nopeammin. Koska helmikuu on jo alkamassa, tässä on muutamia tieteellisiä uutisia, jotka ovat saattaneet jäädä sinulta huomaamatta:

Kuolleet eläimet palaavat, eikö totta?

Oletko koskaan kuullut Long Now -säätiö? Tämä tutkijaryhmä pyrkii palauttamaan sukupuuttoon kuolleita eläinlajeja. Kyse ei ole hauskanpidosta tai Jumalan leikkimisestä. Tosiasiassa otetaan huomioon ekologisen toiminnan ja käytännön seikkojen kaltaiset kriteerit - esimerkiksi mahdollisuus saada kudosta ja laadukkaita DNA-näytteitä. Haluatko tietää, mitkä eläimet ovat ehdolla? Tutustu koko virka tai käy osoitteessa säätiön verkkosivusto!

Revive & Restoren tehtävänä on lisätä luonnon monimuotoisuutta pelastamalla uhanalaisia ja sukupuuttoon kuolleita lajeja geneettisesti.

Tieteelliset uutiset: olet saattanut jäädä paitsi silmänräpäyksessä

Uusi näkemys maapallosta

Hiljattain laukaistu NOAA:n (National Oceanic and Atmospheric Administration) sääsatelliitti on lähettänyt meille hämmästyttäviä kuvia planeetastamme. Kuvissa on ennen näkemättömiä yksityiskohtia. GOES-16-satelliitti voi olla tulevaisuus säähavainnoissa ja -ennusteissa.

Satelliitissa on kaksi näkyvän valon kanavaa (jotka on yhdistetty tässä postauksessa näkyviin kuviin) ja neljä lähi-infrapunakanavaa (valoa, joka ei juuri ja juuri näy, mutta jonka voimme joskus tuntea lämpönä). Lisäksi on 10 muuta infrapunakanavaa, joiden avulla voidaan NOAA:n mukaan havaita "ilmakehän eroja, kuten pilviä, vesihöyryä, savua, jäätä ja vulkaanista tuhkaa". - Dave Mosher, Science Alert

Lisää siitä täällä!

Tieteelliset uutiset: olet saattanut jäädä paitsi silmänräpäyksessä

Näyttää siltä, että vuodesta 2017 on tulossa menestyksekäs vuosi, eikö totta?

Tämä oli vasta tammikuu, katsotaanpa mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan. Äläkä huoli: Mind the Graph pitää sinut ajan tasalla! Tieteellisten uutisten lisäksi meillä on myös uutisia alustastamme. Jos et ole vielä tutustunut niihin, lue viesti osoitteesta "Valmiina vuoteen 2017? Me olemme!". Tai klikkaa alla olevaa linkkiä:Tieteelliset uutiset: olet saattanut jäädä paitsi silmänräpäyksessä

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit