Har du märkt det? 2017 går fortare och fortare. Eftersom vi redan är inne i februari kommer här några vetenskapliga nyheter som du kanske har missat:

Utdöda djur som kommer tillbaka, stämmer det?

Har du någonsin hört talas om Stiftelsen Long Now? Jo, denna grupp forskare arbetar med att rädda djurarter från utrotning. Det handlar inte om att ha roligt eller leka Gud. I själva verket kommer kriterier som ekologisk funktion och praktiska frågor - tillgång till vävnad med DNA-prover av god kvalitet till exempel - att beaktas. Är du nyfiken på vilka djur som har nominerats? Kolla in hela inlägget eller besöka stiftelsens webbplats!

Revive & Restores uppdrag är att öka den biologiska mångfalden genom genetisk räddning av utrotningshotade och utdöda arter.

Vetenskapliga nyheter: du kan ha missat på ett ögonblick

En ny bild av jorden

En nyligen uppskjuten vädersatellit från National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) har skickat oss fantastiska bilder av vår planet. Bilderna innehåller detaljer som aldrig tidigare skådats. Satelliten GOES-16 kan vara framtiden när det gäller väderobservationer och väderprognoser.

Satelliten har två kanaler för synligt ljus (som sammanställs till de bilder du ser i det här inlägget) och fyra kanaler för nära infrarött ljus (ljus som knappt är synligt men som vi ibland kan känna som värme). Det finns också 10 andra infraröda kanaler som kan urskilja "skillnader i atmosfären som moln, vattenånga, rök, is och vulkanisk aska", enligt NOAA. - Dave Mosher, Vetenskaplig varning

Mer om det här!

Vetenskapliga nyheter: du kan ha missat på ett ögonblick

Det verkar som om 2017 kommer att bli ett framgångsrikt år, tycker du inte det?

Detta var bara januari, låt oss se vad de följande månaderna kommer att ge oss. Och oroa dig inte: Mind the Graph finns här för att hålla dig uppdaterad! Förutom vetenskapliga nyheter har vi också några nyheter om vår plattform. Om du inte har kollat in dem ännu kan du läsa inlägget "Redo för 2017? Det är vi!". Eller klicka på länken nedan:Vetenskapliga nyheter: du kan ha missat på ett ögonblick

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar