Ste opazili? Leto 2017 teče vedno hitreje. Ker že vstopamo v februar, vam predstavljamo nekaj znanstvenih novic, ki ste jih morda spregledali:

Izumrle živali se vračajo, je tako?

Ste že kdaj slišali za Fundacija Long Now? Ta skupina znanstvenikov si prizadeva, da bi izumrle živalske vrste vrnila nazaj. Pri tem ne gre za zabavo ali igranje Boga. Dejansko bodo upoštevali merila, kot so ekološka funkcija in praktične zadeve - na primer dostop do tkiv z vzorci DNK dobre kakovosti. Vas zanima, katere živali so se uvrstile v ožji izbor? Oglejte si celotna objava ali obiščite spletna stran fundacije!

Poslanstvo podjetja Revive & Restore je povečati biotsko raznovrstnost z genskim reševanjem ogroženih in izumrlih vrst.

Znanstvene novice: morda ste jih spregledali v trenutku

Nov pogled na Zemljo

Nedavno izstreljeni vremenski satelit Nacionalne uprave za oceane in ozračje (NOAA) nam pošilja neverjetne slike našega planeta. Na slikah so podrobnosti, ki jih doslej še nismo videli. Satelit GOES-16 je lahko prihodnost na področju opazovanja in napovedovanja vremena.

Satelit ima dva kanala za vidno svetlobo (ki sta sestavljena v slike, ki jih vidite v tem prispevku) in štiri kanale za bližnjo infrardečo svetlobo (svetloba, ki skoraj ni vidna, vendar jo včasih občutimo kot toploto). Poleg tega je na voljo še 10 infrardečih kanalov, s katerimi je mogoče razločiti "razlike v ozračju, kot so oblaki, vodna para, dim, led in vulkanski pepel", kot navaja NOAA. - Dave Mosher, Science Alert

Več o tem tukaj!

Znanstvene novice: morda ste jih spregledali v trenutku

Zdi se, da bo leto 2017 uspešno, se vam ne zdi?

To je bil le januar, poglejmo, kaj nam bodo prinesli naslednji meseci. In brez skrbi: Mind the Graph je tu, da vas obvešča o novostih! Poleg znanstvenih novic imamo tudi nekaj novic o naši platformi. Če jih še niste preverili, si preberite objavo "Ste pripravljeni na leto 2017? Pripravljeni smo!". Ali kliknite na spodnjo povezavo:Znanstvene novice: morda ste jih spregledali v trenutku

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge