Har du lagt mærke til det? 2017 løber hurtigere og hurtigere. Da vi allerede er på vej ind i februar, får du her nogle videnskabelige nyheder, du måske er gået glip af:

Uddøde dyr kommer tilbage, er det rigtigt?

Har du nogensinde hørt om Long Now Foundation? Denne gruppe forskere arbejder på at bringe dyrearter tilbage fra udryddelse. Det handler ikke om at have det sjovt eller lege Gud. Faktisk vil kriterier som økologisk funktion og praktiske forhold - adgang til væv med DNA-prøver af god kvalitet for eksempel - blive taget i betragtning. Er du nysgerrig efter at vide mere om de udvalgte dyr? Tjek den hele indlægget eller besøg Stiftelsens hjemmeside!

Revive & Restores mission er at øge biodiversiteten gennem genetisk redning af truede og uddøde arter.

Videnskabelige nyheder: du kan være gået glip af i løbet af et øjeblik

Et nyt syn på Jorden

En nyligt opsendt vejrsatellit fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) har sendt os fantastiske billeder af vores planet. Billederne har detaljer, der aldrig er set før. Satellitten, der hedder GOES-16, kan være fremtiden, når det gælder vejrobservationer og -prognoser.

Satellitten har to kanaler med synligt lys (der er sat sammen til de billeder, du ser i dette indlæg) og fire nær-infrarøde kanaler (lys, der næsten ikke er synligt, men som vi nogle gange kan mærke som varme). Der er også 10 andre infrarøde kanaler, som kan udpege "forskelle i atmosfæren som skyer, vanddamp, røg, is og vulkansk aske", ifølge NOAA. - Dave Mosher, Science Alert

Læs mere om det her!

Videnskabelige nyheder: du kan være gået glip af i løbet af et øjeblik

Det ser ud til, at 2017 bliver et fremgangsrigt år, synes du ikke?

Dette var kun januar, lad os se, hvad de følgende måneder vil bringe os. Og bare rolig: Mind the Graph er her for at holde dig opdateret! Bortset fra videnskabelige nyheder har vi også nogle nyheder om vores platform. Hvis du ikke har tjekket dem ud endnu, så læs indlægget "Klar til 2017? Det er vi!". Eller klik på linket nedenfor:Videnskabelige nyheder: du kan være gået glip af i løbet af et øjeblik

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner