Το παρατηρήσατε; Το 2017 τρέχει όλο και πιο γρήγορα. Μιας και μπαίνουμε ήδη στον Φεβρουάριο, ορίστε μερικές επιστημονικές ειδήσεις που μπορεί να σας έχουν διαφύγει:

Εξαφανισμένα ζώα επιστρέφουν, έτσι δεν είναι;

Έχετε ακούσει ποτέ για το Ίδρυμα Long Now? Λοιπόν, αυτή η ομάδα επιστημόνων εργάζεται για να επαναφέρει από την εξαφάνιση ζωικά είδη. Δεν πρόκειται για διασκέδαση ή για το παιχνίδι του Θεού. Στην πραγματικότητα, θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η οικολογική λειτουργία και πρακτικά ζητήματα - πρόσβαση σε ιστούς με δείγματα DNA καλής ποιότητας για παράδειγμα -. Είστε περίεργοι για τα ζώα που θα συμπεριληφθούν στην τελική λίστα; Ελέγξτε το πλήρης θέση ή επισκεφθείτε το δικτυακός τόπος του ιδρύματος!

Αποστολή της Revive & Restore είναι η ενίσχυση της βιοποικιλότητας μέσω της γενετικής διάσωσης απειλούμενων και εξαφανισμένων ειδών.

Επιστημονικά νέα: μπορεί να χάσατε εν ριπή οφθαλμού

Μια νέα άποψη της Γης

Ένας δορυφόρος καιρού της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) που εκτοξεύτηκε πρόσφατα μας στέλνει εκπληκτικές εικόνες του πλανήτη μας. Οι εικόνες έχουν λεπτομέρειες που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο δορυφόρος που ονομάζεται GOES-16 μπορεί να αποτελέσει το μέλλον όσον αφορά τις παρατηρήσεις και τις προβλέψεις του καιρού.

Ο δορυφόρος διαθέτει δύο κανάλια ορατού φωτός (που συντίθενται για να δημιουργήσουν τις εικόνες που βλέπετε σε αυτή την ανάρτηση) και τέσσερα κανάλια εγγύς υπέρυθρης ακτινοβολίας (φως που μόλις και μετά βίας δεν είναι ορατό, αλλά μερικές φορές το αισθανόμαστε ως θερμότητα). Υπάρχουν επίσης άλλα 10 υπέρυθρα κανάλια που μπορούν να ξεχωρίσουν "διαφορές στην ατμόσφαιρα, όπως σύννεφα, υδρατμοί, καπνός, πάγος και ηφαιστειακή τέφρα", σύμφωνα με τη NOAA. - Dave Mosher, Science Alert

Περισσότερα γι' αυτό εδώ!

Επιστημονικά νέα: μπορεί να χάσατε εν ριπή οφθαλμού

Φαίνεται ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά ευημερίας, δεν νομίζετε;

Αυτός ήταν μόνο ο Ιανουάριος, ας δούμε τι θα μας φέρουν οι επόμενοι μήνες. Και μην ανησυχείτε: το Mind the Graph είναι εδώ για να σας κρατάει ενήμερους! Εκτός από τα επιστημονικά νέα, έχουμε επίσης κάποια νέα σχετικά με την πλατφόρμα μας. Αν δεν τα έχετε ελέγξει ακόμα, διαβάστε την ανάρτηση "Έτοιμοι για το 2017; Είμαστε!". Ή κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:Επιστημονικά νέα: μπορεί να χάσατε εν ριπή οφθαλμού

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα