Забелязахте ли? 2017 г. тече все по-бързо и по-бързо. Тъй като вече навлизаме във февруари, ето някои научни новини, които може би сте пропуснали:

Изчезнали животни се завръщат, така ли?

Чували ли сте някога за Фондация "Дълго време? Е, тази група учени работи за връщането на изчезнали животински видове. Не става дума за забавление или игра на Бог. Всъщност ще се вземат предвид критерии като екологична функция и практически въпроси - например достъп до тъкани с добро качество на ДНК пробите. Любопитно ли ви е да научите повече за животните, включени в списъка? Вижте пълна публикация или посетете уебсайт на фондацията!

Мисията на Revive & Restore е да подобри биоразнообразието чрез генетично спасяване на застрашени и изчезнали видове.

Научни новини: може да сте пропуснали в мига, в който сте пропуснали

Нов поглед към Земята

Наскоро изстреляният метеорологичен спътник на Националната агенция за океански и атмосферни изследвания (NOAA) ни изпраща невероятни снимки на нашата планета. Изображенията са с невиждани досега детайли. Спътникът, наречен GOES-16, може да се окаже бъдещето, когато става въпрос за наблюдение и прогнозиране на времето.

Спътникът разполага с два канала за видима светлина (комбинирани, за да се получат изображенията, които виждате в тази публикация) и четири канала за близка инфрачервена светлина (светлина, която почти не се вижда, но понякога се усеща като топлина). Има и 10 други инфрачервени канала, които могат да откроят "разлики в атмосферата като облаци, водни пари, дим, лед и вулканична пепел", според NOAA. - Дейв Мошър, Science Alert

Повече за него тук!

Научни новини: може да сте пропуснали в мига, в който сте пропуснали

Изглежда, че 2017 г. ще бъде успешна година, не мислите ли?

Това беше само януари, нека видим какво ще ни донесат следващите месеци. И не се притеснявайте: Mind the Graph е тук, за да ви държи в течение! Освен научните новини, имаме и някои новини за нашата платформа. Ако все още не сте ги разгледали, прочетете публикацията "Готови ли сте за 2017 г.? Ние сме!". Или кликнете върху връзката по-долу:Научни новини: може да сте пропуснали в мига, в който сте пропуснали

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони