In dit artikel heeft de auteur Mind the Graph gebruikt om een infographic te maken die de Psychedelic-Assisted Psychotherapy (PAP) in kaart brengt op de drievoudige psychiatrische crisis.

De crisis in de wereld van de psychiatrie, met de nadruk op de farmaceutische industrie

Eduardo Schenberg (2018) onderzocht psychedelisch ondersteunde psychotherapie. Psychische aandoeningen nemen toe terwijl de ontwikkeling van nieuwe psychiatrische medicijnen afneemt. De goedkeuring van nieuwe moleculaire entiteiten voor psychiatrische aandoeningen door de Amerikaanse Food and Drug Administration daalde van 13 in 1996 naar één in 2016.

De problemen rond de psychiatrische diagnose doken op in 2010, toen de Britse Medical Research Council een strategie voor geestelijke gezondheid publiceerde. Radicale innovatie is psychedelische ondersteunde psychotherapie (PAP): professioneel begeleid gebruik van ketamine, MDMA, psilocybine, LSD en ibogaïne. PAP kan problemen met therapietrouw en polyfarmacie verminderen of zelfs elimineren.

100 vrijwilligers namen deel aan de studie.

Controleer de origineel artikel hier.

Grafisch Abstract aangedreven door Mind the Graph

Gemaakt met Mind the Graph

In het grafisch overzicht hierboven zien we Psychedelic-Assisted Psychotherapy (PAP) afgebeeld op de drievoudige psychiatrische crisis.

Het icoon in het midden stelt het PAP-model voor, gelegen binnen de driehoek die de drie assen van de huidige psychiatrische crisis projecteert: therapeutica (ONDER)diagnose (RECHTS)en uitleg (LINKS).

De buitenste zwarte cirkel vertegenwoordigt de belangrijkste conceptuele formulering voor elke as in de huidige psychiatrische theorie, d.w.z. hersenstoornissen gediagnosticeerd als discrete categorische stoornissen behandeld met specifieke medicijnen. De binnenste witte cirkel vertegenwoordigt de concepten die door PAP worden ondersteund: geestelijke stoornissen gediagnosticeerd als multidimensionale spectra die holistisch worden behandeld.

De conclusies stellen mogelijk eerdere onderzoeken over dit onderwerp ter discussie: "PAP ondersteunt een multidimensionaal spectrum. Voorstellen zoals de RDoC werden echter bekritiseerd vanwege het biomedische reductionisme ervan. Psychedelisch onderzoek erkent het concept van set en setting als cruciaal voor de verkregen resultaten," aldus Schenberg.

Documenten Impact en prestaties

We kunnen analyseren met Altmetric gegevens die deze krant had meer bekeken dan 99% van alle andere grensartikelen. We zien ook een hogere prestatie in citaties, dit artikel had meer citaties dan 96% van alle Frontiers artikelen.

altmetric
altmetric

Geïnspireerd? Begin nu met het maken van je eigen ontwerp!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen