În acest articol, autorul a folosit Mind the Graph pentru a crea un infografic care explică psihoterapia asistată cu psihedelice (PAP), cartografiată pe tripla axă a crizei psihiatrice.

Criza din lumea psihiatriei, cu accent pe industria farmaceutică

Eduardo Schenberg (2018) a studiat psihoterapia asistată de psihedelice. Tulburările psihice sunt în creștere, în timp ce dezvoltarea de noi medicamente psihiatrice este în declin. Aprobarea de noi entități moleculare pentru afecțiuni psihiatrice de către US Food and Drug Administration a scăzut de la 13 în 1996 la una în 2016.

Problemele legate de diagnosticul psihiatric au ieșit la suprafață în 2010, când Consiliul de Cercetare Medicală din Marea Britanie a publicat o strategie pentru sănătatea mintală. O inovație radicală este psihoterapia asistată de psihedelice (PAP): utilizarea supravegheată de profesioniști a ketaminelor, MDMA, psilocibinei, LSD și ibogainei. PAP poate reduce sau chiar elimina problemele de aderență la medicamente și polifarmacia.

100 de voluntari au fost incluși în studiu.

Verificați articolul original aici.

Rezumat grafic powered by Mind the Graph

Fabricat cu Mind the Graph

În rezumatul grafic al acestei lucrări de mai sus, vedem psihoterapia asistată de psihedelici (PAP) cartografiată pe tripla axă a crizei psihiatrice.

Pictograma din centru reprezintă modelul PAP, situat în interiorul triunghiului care proiectează cele trei axe ale crizei psihiatrice actuale: terapeutica (DE JOS), diagnostic (DREAPTA), și explicații (STÂNGA).

Cercul negru cel mai exterior reprezintă principala formulare conceptuală pentru fiecare axă în teoria psihiatrică actuală, adică disfuncții cerebrale diagnosticate ca tulburări categorice discrete tratate cu medicamente specifice. Cercul alb cel mai interior reprezintă conceptele susținute de PAP: leziuni mentale diagnosticate ca spectre multidimensionale tratate holistic.

Concluziile pot pune în discuție cercetările anterioare pe această temă: "PAP susține un spectru multidimensional. Cu toate acestea, propuneri precum RDoC au fost criticate prin reducționismul său biomedical. Cercetările psihedelice recunosc conceptul de set și setting ca fiind cruciale pentru rezultatele obținute", a declarat Schenberg.

Lucrări Impact și performanță

Putem analiza cu Altmetric date pe care această lucrare le-a avut mai multe vizualizări decât 99% a tuturor celorlalte articole din Frontieră. De asemenea, remarcăm o performanță mai mare la capitolul citări, acest articol a avut mai multe citări decât 96% din toate articolele Frontiers.

altmetric
altmetric

Vă simțiți inspirat? Începeți să vă creați propriul design chiar acum!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane