I denne artikel brugte forfatteren Mind the Graph til at skabe en infografik, der forklarer psykedelisk assisteret psykoterapi (PAP) kortlagt på den psykiatriske krise med tre akser.

Krisen i den psykiatriske verden med fokus på medicinalindustrien

Eduardo Schenberg (2018) studerede psykedelisk assisteret psykoterapi. Psykiske lidelser er stigende, mens udviklingen af ny psykiatrisk medicin er faldende. Godkendelsen af nye molekylære enheder til psykiatriske tilstande hos den amerikanske Food and Drug Administration faldt fra 13 i 1996 til én i 2016.

Problemerne omkring psykiatriske diagnoser kom op til overfladen i 2010, da det britiske Medical Research Council offentliggjorde en strategi for mental sundhed. En radikal nyskabelse er psykedelisk assisteret psykoterapi (PAP): professionelt superviseret brug af ketamin, MDMA, psilocybin, LSD og ibogain. PAP kan reducere eller endda eliminere problemer med overholdelse af medicin og polyfarmaci.

100 frivillige blev inkluderet i undersøgelsen.

Kontroller Originalartikel her.

Grafisk abstrakt drevet af Mind the Graph

Fremstillet med Mind the Graph

I denne artikels grafiske resumé ovenfor ser vi psykedelisk assisteret psykoterapi (PAP) kortlagt på den psykiatriske krise med tre akser.

Ikonet i midten repræsenterer PAP-modellen, der er placeret inde i trekanten, der projicerer de tre akser i den aktuelle psykiatriske krise: terapi (BUND), diagnose (HØJRE), og forklaring (VENSTRE).

Den yderste sorte cirkel repræsenterer den vigtigste konceptuelle formulering for hver akse i den nuværende psykiatriske teori, dvs. hjernedysfunktioner diagnosticeret som diskrete kategoriske lidelser, der behandles med specifikke lægemidler. Den inderste hvide cirkel repræsenterer de begreber, der understøttes af PAP: psykiske skader diagnosticeret som multidimensionelle spektre, der behandles holistisk.

Konklusionerne udfordrer potentielt tidligere forskning om dette emne: "PAP understøtter et multidimensionelt spektrum. Men forslag som RDoC blev kritiseret for sin biomedicinske reduktionisme. Psykedelisk forskning anerkender begrebet set og setting som afgørende for de opnåede resultater," siger Schenberg.

Artiklernes effekt og ydeevne

Vi kan analysere med Altmetric data, som denne artikel havde flere visninger end 99% af alle andre Frontier-artikler. Vi bemærker også en højere præstation i citationer, denne artikel havde flere citationer end 96% af alle Frontiers-artikler.

Altmetrisk
Altmetrisk

Føler du dig inspireret? Begynd at skabe dit eget design lige nu!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner