I den här artikeln använde författaren Mind the Graph för att skapa en infografik som förklarar den psykedeliskt assisterade psykoterapin (PAP) som kartlagts på den psykiatriska krisen med tre axlar.

Krisen i den psykiatriska världen, med fokus på läkemedelsindustrin

Eduardo Schenberg (2018) studerade psykedeliskt assisterad psykoterapi. Antalet psykiska sjukdomar ökar samtidigt som utvecklingen av nya psykiatriska läkemedel minskar. Godkännandet av nya molekylära enheter för psykiatriska tillstånd av US Food and Drug Administration minskade från 13 år 1996 till en år 2016.

Problemen kring psykiatriska diagnoser kom upp till ytan 2010, när det brittiska Medical Research Council publicerade en strategi för mental hälsa. En radikal innovation är psykedelisk-assisterad psykoterapi (PAP): professionellt övervakad användning av ketamin, MDMA, psilocybin, LSD och ibogain. PAP kan minska eller till och med eliminera problem med läkemedelsföljsamhet och polyfarmaci.

100 frivilliga ingick i studien.

Kontrollera originalartikel här.

Grafisk sammanfattning baserad på Mind the Graph

Tillverkad med Mind the Graph

I detta pappers grafiska sammanfattning ovan ser vi psykedeliskt assisterad psykoterapi (PAP) kartlagd på den psykiatriska krisen med tre axlar.

Ikonen i mitten representerar PAP-modellen, placerad inuti triangeln som projicerar de tre axlarna i den nuvarande psykiatriska krisen: terapeutik (BOTTEN), diagnos (RÄTT), och förklaring (TILL VÄNSTER).

Den yttersta svarta cirkeln representerar den huvudsakliga konceptuella formuleringen för varje axel i nuvarande psykiatrisk teori, dvs. hjärndysfunktioner diagnostiserade som diskreta kategoriska störningar som behandlas med specifika läkemedel. Den innersta vita cirkeln representerar de begrepp som stöds av PAP: psykiska skador diagnostiseras som multidimensionella spektra som behandlas holistiskt.

Slutsatserna utmanar potentiellt tidigare forskning på området: "PAP stöder ett multidimensionellt spektrum. Förslag som RDoC kritiserades dock för sin biomedicinska reduktionism. Psykedelisk forskning erkänner begreppet set och setting som avgörande för de resultat som erhålls", säger Schenberg.

Pappers påverkan och prestanda

Vi kan analysera med Altmetrisk data som detta papper hade fler visningar än 99% av alla andra gränsartiklar. Vi noterar också en högre prestanda i citeringar, denna artikel hade fler citeringar än 96% av alla Frontiers-artiklar.

altmetrisk
altmetrisk

Känner du dig inspirerad? Börja skapa din egen design nu!

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar