Σε αυτό το άρθρο, ο συγγραφέας χρησιμοποίησε το Mind the Graph για να δημιουργήσει ένα infographic που εξηγεί την ψυχεδελική ψυχοθεραπεία (PAP) που αντιστοιχίζεται στην ψυχιατρική κρίση τριπλού άξονα.

Η κρίση στον κόσμο της ψυχιατρικής, με έμφαση στη φαρμακευτική βιομηχανία

Ο Eduardo Schenberg (2018) μελέτησε την ψυχεδελικά υποβοηθούμενη ψυχοθεραπεία. Οι ψυχικές διαταραχές αυξάνονται, ενώ η ανάπτυξη νέων ψυχιατρικών φαρμάκων μειώνεται. Η έγκριση νέων μοριακών οντοτήτων για ψυχιατρικές παθήσεις από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ μειώθηκε από 13 το 1996 σε μία το 2016.

Τα προβλήματα γύρω από την ψυχιατρική διάγνωση αναδύθηκαν το 2010, όταν το Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε μια στρατηγική για την ψυχική υγεία. Ριζική καινοτομία είναι η ψυχεδελικά υποβοηθούμενη ψυχοθεραπεία (PAP): επαγγελματικά εποπτευόμενη χρήση κεταμίνης, MDMA, ψιλοκυβίνης, LSD και ιμπογκαΐνης. Η PAP μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να εξαλείψει τα προβλήματα προσκόλλησης στα φάρμακα και την πολυφαρμακία.

Στη μελέτη συμμετείχαν 100 εθελοντές.

Ελέγξτε το αρχικό άρθρο εδώ.

Γραφική περίληψη που τροφοδοτείται από το Mind the Graph

Κατασκευασμένο με Mind the Graph

Στην παραπάνω γραφική περίληψη του παρόντος εγγράφου βλέπουμε την Ψυχεδελικά Υποβοηθούμενη Ψυχοθεραπεία (PAP) να χαρτογραφείται στον τριπλό άξονα της ψυχιατρικής κρίσης.

Το εικονίδιο στο κέντρο αντιπροσωπεύει το μοντέλο PAP, που βρίσκεται μέσα στο τρίγωνο που προβάλλει τους τρεις άξονες της τρέχουσας ψυχιατρικής κρίσης: θεραπευτική (ΚΑΤΩ), διάγνωση (ΔΕΞΙΑ), και επεξήγηση (ΑΡΙΣΤΕΡΆ).

Ο εξώτατος μαύρος κύκλος αντιπροσωπεύει την κύρια εννοιολογική διατύπωση για κάθε άξονα στην τρέχουσα ψυχιατρική θεωρία, δηλαδή τις εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που διαγιγνώσκονται ως διακριτές κατηγορικές διαταραχές και αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένα φάρμακα. Ο εσώτατος λευκός κύκλος αντιπροσωπεύει τις έννοιες που υποστηρίζονται από τον ΠΑΠ: ψυχικές βλάβες που διαγιγνώσκονται ως πολυδιάστατα φάσματα που αντιμετωπίζονται ολιστικά.

Τα συμπεράσματα ενδεχομένως να αμφισβητούν προηγούμενες έρευνες για το θέμα αυτό: "Η PAP υποστηρίζει ένα πολυδιάστατο φάσμα. Ωστόσο, προτάσεις όπως η RDoC επικρίθηκαν για τον βιοϊατρικό αναγωγισμό της. Η ψυχεδελική έρευνα αναγνωρίζει την έννοια του συνόλου και του σκηνικού ως κρίσιμη για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται", δήλωσε ο Schenberg.

Επιπτώσεις και επιδόσεις των εγγράφων

Μπορούμε να αναλύσουμε με Altmetric δεδομένα που είχε η παρούσα εργασία περισσότερες προβολές από 99% όλων των άλλων άρθρων του Frontier. Παρατηρούμε επίσης μια υψηλότερη απόδοση στις αναφορές, αυτό το άρθρο είχε περισσότερες αναφορές από 96% όλων των άρθρων του Frontiers.

altmetric
altmetric

Νιώθετε έμπνευση; Ξεκινήστε να δημιουργείτε το δικό σας σχέδιο τώρα!

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα