Har du nogensinde hørt om Guernica? Den grædende kvinde? Eller den Pige med mandolin?

Dette er nogle af de mest berømte værker af selveste mesteren Pablo Picasso, i hvert fald ifølge internettet!

Men når man har produceret over 1500 kunstneriske værker i løbet af sit liv, er det lidt svært at vælge bare et par af de bedste.

Udover at være den mest kendte og indflydelsesrige maler nogensinde, er Picasso også krediteret for opfindelsen og opdagelsen af en masse nye stilarter inden for maleri samt kunstformer som skulptur og collage, samtidig med at han har sine egne kunstfaser som den blå periode, kubismeperioden og så videre.

Og efter alle hans bedrifter undrer vi os - hvad ville han have tænkt om infografikken og dens tilblivelsesproces, som vi kender den i dag?

At lave infografik er en kunst

Hos Mind the Graph er vi overbeviste om, at design af et smukt stykke grafik er det samme som at male et tomt lærred for at udtrykke det, man ikke kan verbalt.

Begge løber parallelt på den måde, at en nøjagtig gengivelse af en følelse, et faktum eller en tendens måske ikke er så let mulig eller forståelig som farver på et ark papir, spildt på en måde, så de akut præsenterer det budskab, deres skaber ønsker at sende til sine seere.

Ikke desto mindre er vi i løbet af de sidste par år stødt på et stort antal diagrammer, der forsøger at vise information, men som fejler fælt på grund af små fejl begået af skaberen af dem.

Derfor forsøger vi her at tackle hver af disse fejl, og mens vi er i gang, giver vi dig nogle grundlæggende tips til at gøre din infografik til et mesterværk, ganske som maestroen selv.

Hvorfor er infografik vigtigt i første omgang?

Grafer har været brugt i årtier nu på grund af deres evne til at få budskabet igennem på en effektiv måde. For en hurtig opsummering har vi dog listet et par grunde nedenfor.

At kommunikere et budskab på en kompakt måde

Det er meget vigtigt at kommunikere klare budskaber på den mest effektive og attraktive måde, ligesom Picasso plejede at gøre. Hans malerier rørte publikum i deres inderste sprækker, og dit diagram skal nå seerens dybeste bevidsthed. Det er en fantastisk måde at sikre, at en information bliver husket. Tallene tyder på, at op til 65% af data kan huskes af en læser, hvis den deles gennem et billede sammen med teksten.

Øget forståelse for lægmand

Det er ikke alle, der er lige gode til statistik og matematik - det er jeg i hvert fald ikke - og det skal du huske på, når du udgiver dine rapporter. Det kan være et så simpelt emne som, hvordan du har brugt hele din dag, eller et så komplekst som fordelingen af indtægtskilder i en økonomi - dine resultater vil kun være nyttige, hvis de kan forstås af alle interesserede parter. Brugen af en graf er en fantastisk løsning på det!

Lettere at analysere data og se sammenhænge mellem årsag og virkning

Læserne af din infografik er ikke altid på udkig efter nøjagtige tal, men nogle gange bare efter en årsag til udsvingene i et bestemt element eller en faktor. Denne analyse er lettere at gennemføre, når man har at gøre med linjediagrammer eller søjlediagrammer i modsætning til tabulerede data med en masse statistiske formler anvendt på dem.

Hurtigere opdagelse af mønstre

At indse tilstedeværelsen af et eksisterende eller kommende mønster eller en tendens er utroligt nyttigt, især når man har at gøre med tidsfølsomme data. Uanset om det drejer sig om forudsigelser for aktiemarkedet, klimaforandringer eller noget så vigtigt som national sikkerhed, er diagrammer nyttige til at give information på et øjeblik.

Visuelt tiltalende, som tiltrækker læserens opmærksomhed

En lægmand, der gennemser et casestudie eller en undersøgelsesrapport, er måske ikke så interesseret i at læse hele den 40-siders rapport, du har udgivet, som han/hun ville være i at kende slutresultatet og måske de forårsagende faktorer. Den bedste handlingsplan i sådanne tilfælde er at skabe infografik, der kan give ham/hende præcis den information, de leder efter, uden at skulle gennemgå lange sider med tekniske termer og statistiske data. 49% af marketingfolk, ifølge en undersøgelse foretaget af Venngage, lægger vægt på brugen af visuelt indhold til deres blogs.

Hvorfor valgte vi Picasso til dette emne?

Picasso er ubestrideligt en af de største mestre i sin kunst, og som vi diskuterede ovenfor, er det at lave infografik ikke en mindre kunstform.

Men hvis du undrer dig over, hvorfor vi af alle kunstnere valgte at gå med ham - ja, så læs videre for at finde dine svar.

Han ville bruge ethvert værktøj til sin rådighed

Maleren var på ingen måde det, man ville kalde en kræsen kunstner. Faktisk blev han engang citeret for at sige, at han ville bruge blå farve i stedet for rød, hvis det var det, han havde til rådighed. Han bekymrede sig ikke om midlerne - det, han virkelig bekymrede sig om, var at fremføre sit budskab med så stor klarhed og overbevisning som muligt.

Ligesom ham skal du, når du laver en graf, være klar til at bruge alle de værktøjer, der er mulige og anvendelige for at få en vellykket og skarp kommunikation. Mind the Graph er et sådant supereffektivt værktøj, der kan hjælpe dig med at skabe de bedste og smukkeste omfattende diagrammer til al din videnskabelige og tekniske rapportering. Det hjælper ikke kun dit brand med at få en fordel på de digitale platforme med højere visninger og trafik, men er frem for alt ABSOLUT GRATIS. Med os kan du gå i gang med at designe nogle attraktive infografikker og tabeller med den bedste grafgenerator online.

Han ville aldrig stoppe med at skabe

Pablo troede fuldt og fast på en tanke, han prædikede - "Lær værktøjerne som en professionel, så du kan bryde dem som en kunstner."

Det var hans opfattelse, at for at skabe noget, skal man først forstå, hvad man arbejder med. Først når man har en fuldstændig forståelse af det, kan man udnytte de mindste muligheder, som "værktøjet" tilbyder, når man bygger sit eget mesterværk op.

Han havde også en fast overbevisning om, at man kun kan nærme sig perfektion ved kontinuerlig øvelse, og han ville ikke have opgivet at skabe diagrammer, før han skabte de bedste derude - dem, der sendte de rigtige oplysninger til det tilsigtede publikum på en måde, der er let forståelig.

Tilfældigvis er det også hemmeligheden bag online succes - eksperimenter! Og bliv ved med at eksperimentere, indtil du har nået de mål, du satte dig, da du begyndte på skabelsesprocessen.

Han ville stræbe efter minimalisme

"Kunst er eliminering af det unødvendige."

Og ligesom med malerier og skulpturer bør du bruge den samme tilgang til at skabe infografik. En billedlig repræsentation af data betyder i sig selv, at du ikke behøver at skrive for mange ord for at dele budskabet hurtigt. Men ofte har man set både marketingfolk, studerende, lærere og forskere begå den fejl at forsøge at indkapsle for meget information i en graf.

Resultatet er et diagram, der er for højt og støjende med en masse uvæsentlig information, som sagtens kunne have været en del af fodnoten i stedet. Det gør ikke bare figuren mindre visuel, men det frastøder også læserne i stedet for at tiltrække dem, for lad os være ærlige - hvis de ønskede at læse så meget for at forstå din pointe, ville de have læst hele rapporten og ikke kun infografikken.

Samtidig, selvom en seer er interesseret i emnet, vil han/hun måske bare tage et kig på slutresultatet af din forskning, før han/hun beslutter, om han/hun vil studere det hele.

Det følgende billede viser f.eks. tydeligt fakta, samtidig med at det er minimalt og kreativt på samme tid.

Han ville stræbe efter unikhed i infografik, hver eneste gang

Picasso var en enestående kunstner, og hans malerier forblev med rette også enestående gennem alle årene. Selv i hans forskellige kreative perioder, som den blå periode, hvor han overvejende brugte farven blå i sine malerier, var hvert maleri forskelligt i forhold til, hvad det formidlede til beskueren, og hvordan det fik dem til at føle.

Ikke ulig ham er det, hvad du også skal stræbe efter i din rapportering. Selv om emnet allerede er blevet behandlet af tusinder før dig, skal du vise læseren, at din forskning er anderledes end deres. Og den hurtigste måde at gøre det på er ved hjælp af infografik. På den måde kan de gennemgå dine resultater og de relationer og mønstre, der diskuteres i din redegørelse, på et øjeblik og forstå, hvordan din undersøgelse er unik i sin tilgang. Dette vil yderligere få dem til rent faktisk at læse din rapport i stedet for at springe den over på grund af et overbrugt emne.

Samtidig skal du også sørge for, at hver graf, du laver, er speciel og adskiller sig fra alle dem, du har lavet før - uanset om det er til den samme opgave eller en helt anden. Vi kan godt forstå, at det er fristende at bruge den samme stil eller i det mindste en stil, der minder om den, man har haft succes med før. Men du skal stadig huske på, at hvis du bliver ved med at bruge den samme stil, vil din infografik blive ensformig for læseren, selv om de data, der deles, er forskellige.

Mind the Graph kan endnu en gang hjælpe dig igennem denne gåde ved at tilbyde sine forskellige særprægede skabeloner til alle dine rapporteringsbehov. Beslutningen om at bruge disse eller lave en fra bunden ligger i sidste ende hos dig, men vores værktøjer vil helt sikkert kunne hjælpe dig i begge tilfælde.

Han ville aldrig udskyde at lave infografik

En maestro sagde engang: "Udsæt kun til i morgen, hvad du er villig til at dø for ikke at have gjort."

Og han var tro mod sit ord, når det kom til at producere kunst, hvad enten det var et maleri, en skulptur eller endda et simpelt vægmaleri, så afstod han fra at udskyde det. Vi er sikre på, at han heller ikke ville have ventet med at lave et diagram til senere, i modsætning til hvad du er i gang med lige nu!

Vi ved, hvor godt det nogle gange føles bare at overlade en opgave til i morgen. Det gør brands og virksomheder også ofte. De udskyder også brainstorming-sessioner igen og igen, indtil det er på høje tid, at en kreation bliver offentliggjort.

Hvis du udskyder din tidsplan for indholdsproduktion, bliver det bare en af de ting, du er nødt til at gøre fredag aften, før du tager på weekend.

Og du ved, hvad Benjamin Franklin sagde om en forhastet opgave - stor hast giver stort spild!

Hvorfor ikke starte tidligt? Planlæg din disposition og ramme på forhånd, og gå derefter i gang med de finere detaljer i den information, der skal formidles. Tag dig tid til at skabe nogle visuelt attraktive infografikker og offentliggør dem. Det vil yderligere hjælpe dig med at forstå, hvad der virker for din målgruppe, og hvad de helst vil undgå.

Han ville fokusere på farvepaletter 

Vi er alle ofte stødt på forskellige farvede ting, kjoler, steder, og når vi har kigget på dem, har nogle gjort os glade, andre gjort os kede af det, nogle har holdt os i ro, og andre har gjort os vrede. Det er også, hvad farvepsykologien dikterer. Den fokuserer på de forskellige effekter, de forskellige farver kan have på os.

Hver farve kan have forskellig indvirkning på en person baseret på den sammenhæng, den bruges i. Når farven rød indgår i en valentinsdagsfest, betyder det kærlighed, men hvis man bruger den i et dødningehoved på en elmåler, skaber den øjeblikkeligt uro i beskuerens sind og fortæller, at der er fare på færde.

At bruge farver præcist til at lave infografik er uhyre vigtigt for at få det rigtige budskab frem.

Som Pablo siger: "Farver, ligesom træk, følger følelsernes forandringer."

Og vi er enige!

Fokuser på den følelse, du gerne vil formidle gennem din graf, og vælg farver i overensstemmelse med den.

Følgende eksempel handler om en infografik baseret på julen. Se, hvordan farverne skaber den festlige stemning, de sigtede efter.

Han ville stræbe efter ekspertise

Excellence er ikke noget, man får, det er noget, man opnår.

Og det mente Picasso også.

Han blev engang citeret for at sige: "Andre har set, hvad der er, og spurgt hvorfor. Jeg har set, hvad der kunne være, og spurgt, hvorfor ikke."

Det er også det gyldne mantra for at producere en vellykket infografik.

Gør det til en vane at skabe disse visuelle hjælpemidler. Se på alt det indhold, du er ved at udgive, uanset om det er en lang artikel eller en kort blog, og spørg dig selv, om det er en passende mulighed for at integrere et diagram. Du vil opdage, at jo mere du udgiver disse grafer sammen med dit indhold, jo flere muligheder for online kundeengagement får du. Hold også øje med, hvad der fungerer for læserne, og hvad der ikke gør, så du kan tage de nødvendige forholdsregler, når du laver det næste diagram.

Afsluttende tanker

Til sidst vil vi bare minde dig om, at selvom en infografik med rette kan kaldes en sammenfattet visuel repræsentation af dit arbejde, er dens integration med dette arbejde af yderste vigtighed for at øge læserens opmærksomhed og spændvidde.

Picasso var en mester til dette og en mester i sin kunst.

Det er din tur til at blive den næste Picasso!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner