Ai auzit vreodată de Guernica? Femeia care plânge? Sau Fata cu mandolină?

Acestea sunt unele dintre cele mai faimoase lucrări ale maestrului Pablo Picasso însuși, cel puțin așa cum reiese de pe internet!

Cu toate acestea, atunci când cineva a produs peste 1500 de creații artistice de-a lungul vieții sale, este puțin dificil să alegi doar câteva dintre cele mai bune.

Pe lângă faptul că este cel mai cunoscut și mai influent pictor din toate timpurile, lui Picasso i se atribuie și inventarea și descoperirea a numeroase stiluri noi de pictură, precum și a unor forme de artă, cum ar fi sculptura și colajul, având în același timp propriile sale faze artistice, cum ar fi Perioada Albastră, Perioada Cubismului și așa mai departe.

Și după toate realizările sale, aici ne întrebăm - ce ar fi crezut el despre infografice și procesul de creare a acestora așa cum le avem astăzi?

Efectuarea de infografice este o artă

Noi, cei de la Mind the Graph, credem cu tărie că a proiecta o piesă grafică frumoasă nu este mai puțin decât a picta o pânză goală pentru a exprima ceea ce nu poți exprima verbal.

Ambele sunt paralele în modul în care reprezentarea exactă a unui sentiment, fapt sau tendință nu este la fel de ușor de realizat sau de înțeles ca și cum ar fi culorile de pe o foaie de hârtie, vărsate în așa fel încât să prezinte cu acuitate mesajul pe care creatorul lor dorește să îl transmită spectatorilor săi.

Cu toate acestea, în ultimii ani, am întâlnit un număr mare de diagrame care încearcă să prezinte informații, dar care eșuează lamentabil din cauza unor mici greșeli comise de creatorul lor.

Prin urmare, în cele ce urmează încercăm să abordăm fiecare dintre aceste erori și, în același timp, să vă oferim câteva sfaturi de bază pentru a vă transforma infograficul într-o capodoperă, la fel ca maestrul însuși.

De ce sunt importante infografiile în primul rând?

Graficele au fost folosite de zeci de ani datorită capacității lor de a transmite mesajul în mod eficient și eficace. Pentru o scurtă recapitulare însă, am enumerat mai jos câteva motive.

Pentru a comunica un mesaj într-un mod compact

Este foarte important să comunicăm mesaje clare în cel mai eficient și atractiv mod posibil, așa cum făcea Picasso. Picturile sale atingeau publicul în cele mai adânci fisuri ale inimii, iar graficul dumneavoastră trebuie să ajungă la conștiința profundă a privitorului. Aceasta este o modalitate excelentă de a asigura valoarea de reamintire a unei informații. Cifrele sugerează că până la 65% de date pot fi memorate de către un cititor dacă este împărtășită printr-o imagine împreună cu textul.

Înțelegere sporită pentru profani

Nu toată lumea se pricepe la statistică și matematică - eu nu mă pricep - și trebuie să țineți cont de acest lucru atunci când vă publicați rapoartele. Poate fi un subiect atât de simplu precum modul în care v-ați petrecut întreaga zi sau unul complex, cum ar fi împărțirea surselor de venit într-o economie, rezultatele dvs. vor fi utile doar atunci când vor putea fi înțelese de toate părțile interesate. Folosirea unui grafic este o soluție uimitoare în acest sens!

Mai ușor de analizat datele și de discernut relațiile cauză-efect

Cititorii infograficului dvs. nu caută întotdeauna cifre exacte, ci uneori doar o cauză care stă la baza fluctuațiilor unui anumit element sau factor. Această analiză este mai simplu de parcurs atunci când avem de-a face cu diagrame liniare sau cu grafice cu bare, spre deosebire de datele tabulate cărora li se aplică o mulțime de formule statistice.

Descoperirea mai rapidă a modelelor

Realizarea prezenței unui tipar sau a unei tendințe existente sau viitoare este incredibil de utilă, în special atunci când este vorba de date sensibile la timp. Fie că este vorba de previziunile pentru piața bursieră, de schimbările climatice sau chiar de ceva la fel de important ca și chestiunile de securitate națională, graficele se dovedesc a fi utile pentru a oferi informații dintr-o privire.

Atractiv din punct de vedere vizual, care atrage atenția cititorului

Un nespecialist care parcurge un studiu de caz sau un raport de sondaj poate să nu fie atât de interesat să citească întregul raport de 40 de pagini pe care l-ați publicat, cât ar fi interesat să cunoască rezultatul final și poate factorii cauzali. Cel mai bun plan de acțiune în astfel de cazuri este să creați infografice care îi pot oferi exact informațiile pe care le caută fără a fi nevoit să parcurgă pagini lungi de termeni tehnici și date statistice. 49% dintre comercianți, conform unui sondaj realizat de Venngage, pun accentul pe utilizarea conținutului vizual pentru blogurile lor.

De ce l-am ales pe Picasso pentru acest subiect?

Picasso este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari maeștri ai artei sale și, așa cum am discutat mai sus, realizarea de infografice nu este mai puțin o formă de artă.

Dar dacă vă întrebați de ce, dintre toți artiștii, am ales să-l alegem pe el, citiți mai departe pentru a afla răspunsurile.

El ar folosi orice instrument la dispoziția sa

Pictorul nu a fost niciodată un artist pretențios. De fapt, odată a fost citat în mod faimos spunând că ar fi folosit culoarea albastră în loc de roșu dacă ar fi avut această culoare la dispoziție. Nu se îngrijora de mijloace - ceea ce îl interesa cu adevărat însă era să transmită mesajul său cu cât mai multă claritate și convingere posibil.

La fel ca el, în timp ce creați un grafic, trebuie să fiți gata să folosiți orice instrument care este fezabil și utilizabil pentru o comunicare de succes și clară. Mind the Graph este un astfel de instrument super-eficient care vă poate ajuta să creați cele mai bune și mai frumoase diagrame pentru toate rapoartele științifice și tehnice. Nu numai că vă ajută brandul să obțină un avantaj pe platformele digitale cu vizualizări și trafic mai mare, dar mai presus de toate, este ABSOLUT GRATUIT. Cu noi, puteți merge mai departe cu proiectarea unor infografice și tabele atractive cu cel mai bun generator de grafice online.

El nu s-ar opri niciodată din creat

Pablo a crezut cu tărie într-un gând pe care îl predica - "Învață instrumentele ca un profesionist pentru a le putea folosi ca un artist".

Era de părere că, pentru a crea ceva, trebuie mai întâi să înțelegi cu ce lucrezi. Numai după ce ai o înțelegere completă a acestuia, poți folosi cele mai mici utilizări pe care "unealta" le are de oferit în timp ce îți construiești propria capodoperă.

De asemenea, a avut convingerea fermă că se poate ajunge la perfecțiune doar prin practică continuă și nu ar fi renunțat la crearea de hărți până când nu le-ar fi creat pe cele mai bune dintre ele - cele care transmit informațiile corecte publicului vizat într-un mod ușor de înțeles.

Întâmplător, acesta este și secretul din spatele succesului online - experimentează! Și continuați să experimentați până când veți atinge obiectivele pe care vi le-ați stabilit în timp ce ați început procesul de creare.

El ar căuta minimalismul

"Arta este eliminarea inutilului."

La fel ca în cazul picturilor și al sculpturilor, pentru a crea infografice, ar trebui să folosiți aceeași abordare. O reprezentare picturală a datelor în sine înseamnă că nu ar trebui să trebuiască să scrieți prea multe cuvinte pentru a împărtăși rapid mesajul. Cu toate acestea, de multe ori, s-a văzut că agenții de marketing, studenții, profesorii și cercetătorii deopotrivă comit această eroare de a încerca să încapsuleze prea multe informații în grafic.

Rezultatul este un grafic prea zgomotos și zgomotos, cu o mulțime de informații neesențiale care ar fi putut fi incluse cu ușurință în nota de subsol. Acest lucru nu numai că scade atractivitatea vizuală a figurii, dar îi și respinge pe cititori în loc să-i atragă, pentru că, să fim sinceri - dacă ar fi vrut să citească atât de mult pentru a înțelege punctul dumneavoastră de vedere, ar fi parcurs întregul raport și nu doar infograficul.

În același timp, chiar dacă un telespectator este interesat de subiect, s-ar putea să vrea doar să arunce o privire la rezultatul final al cercetării dumneavoastră înainte de a decide dacă dorește sau nu să studieze totul.

Următoarea imagine, de exemplu, prezintă clar faptele, fiind în același timp minimalistă și creativă.

El ar căuta unicitatea în infografice, de fiecare dată

Picasso a fost un artist unic, iar picturile sale au rămas unice de-a lungul anilor. Chiar și în timpul diverselor sale perioade de creație, cum ar fi perioada albastră, în care a folosit predominant culoarea albastră în picturile sale, fiecare tablou a fost diferit în ceea ce privește ceea ce transmitea privitorului și ceea ce îl făcea să se simtă.

La fel ca și el, asta este ceea ce trebuie să urmăriți și dumneavoastră în reportajele dumneavoastră. Chiar dacă subiectul este unul la care au lucrat deja mii de oameni înaintea ta, ceea ce trebuie să arăți cititorului este că cercetarea ta este diferită de a lor. Iar cel mai rapid mod de a face acest lucru este prin utilizarea infografiilor. În acest fel, ei pot parcurge dintr-o privire rezultatele tale și relațiile & modelele discutate în relatarea ta și pot înțelege cum studiul tău este unic în abordarea sa. Acest lucru i-ar determina și mai mult să vă citească efectiv fișa în loc să o sară din cauza unui subiect prea folosit.

În același timp, trebuie să aveți grijă ca fiecare grafic pe care îl creați să fie special și distinctiv față de oricare altul pe care l-ați făcut înainte - fie că este vorba de aceeași hârtie sau de o altă lucrare. Putem înțelege tentația de a folosi același stil sau cel puțin unul asemănător cu cel care a avut succes înainte. Cu toate acestea, trebuie totuși să țineți cont de faptul că, dacă veți continua să folosiți aceleași stiluri, infografiile dvs. vor deveni monotone pentru cititor, chiar dacă datele împărtășite sunt diferite.

Mind the Graph vă poate ajuta încă o dată să treceți prin această enigmă, oferindu-vă diversele sale șabloane distinctive pentru toate nevoile dumneavoastră de raportare. Decizia de a le utiliza sau de a crea unul de la zero vă va aparține în cele din urmă, dar instrumentele noastre vă vor putea ajuta cu siguranță în ambele cazuri.

El nu ar amâna niciodată crearea de infografice

Maestrul a spus odată: "Nu amâna până mâine decât ceea ce ești dispus să mori că nu ai făcut".

Și, credincios cuvântului său, când venea vorba de a produce artă, fie că era vorba de o pictură, o sculptură sau chiar o simplă pictură murală, se abținea de la amânare. Suntem siguri că nici el nu ar fi lăsat crearea unei diagrame pentru mai târziu, spre deosebire de ceea ce faci tu chiar acum!

Suntem conștienți de cât de bine ne simțim uneori să lăsăm sarcina pentru mâine. În mod frecvent, se știe că și mărcile și întreprinderile fac acest lucru. De asemenea, acestea participă la amânarea sesiunilor de brainstorming la nesfârșit până când este timpul ca o creație să fie publicată.

Amânarea programului de producție de conținut va avea ca rezultat faptul că va deveni unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le faci vineri seara, înainte de a pleca în weekend.

În plus, știi ce spunea Benjamin Franklin despre o sarcină grăbită - graba face risipă mare!

De ce să nu începem mai devreme? Planificați-vă din timp schița și cadrul și apoi treceți la detaliile mai fine ale informațiilor care urmează să fie transmise. Nu vă grăbiți să creați niște infografice atractive din punct de vedere vizual și publicați-le. Acest lucru vă va ajuta și mai mult în înțelegerea a ceea ce funcționează pentru publicul dvs. țintă și ce este ceva ce ar prefera să evite.

El s-ar concentra pe paletele de culori 

Cu toții am întâlnit frecvent lucruri, rochii, locuri de diferite culori, iar privindu-le, unele ne-au făcut fericiți, altele ne-au întristat, unele ne-au ținut calmi, altele ne-au înfuriat. Acest lucru este, de asemenea, ceea ce dictează și psihologia culorilor. Aceasta se concentrează pe diferitele efecte pe care diferitele culori le pot avea asupra noastră.

Fiecare culoare poate avea un impact diferit asupra unei persoane, în funcție de contextul în care este folosită. Culoarea roșie, atunci când face parte dintr-o sărbătoare de Ziua Îndrăgostiților, semnifică dragostea, dar dacă este folosită într-un craniu pe un contor electric, creează instantaneu neliniște în mintea privitorului, spunându-i că îl așteaptă un pericol.

Utilizarea corectă a culorilor pentru a realiza infografice este extrem de importantă pentru a transmite mesajul corect.

Conform lui Pablo, "Culorile, ca și trăsăturile, urmează schimbările emoțiilor".

Și suntem de acord!

Concentrează-te pe emoția pe care dorești să o transmiți prin intermediul graficului tău și alege culori în concordanță cu aceasta.

Următorul exemplu se referă la un infografic bazat pe Crăciun. Aruncați o privire la modul în care culorile sale aduc atmosfera festivă pe care au urmărit-o.

El ar lupta pentru excelență

Excelența nu se dăruiește, ci se obține.

Și Picasso a crezut la fel.

Odată a fost citat spunând: "Alții au văzut ceea ce este și s-au întrebat de ce. Eu am văzut ceea ce ar putea fi și am întrebat de ce nu".

Aceasta este mantra de aur pentru a produce un infografic de succes.

Cultivați în voi obiceiul de a crea aceste ajutoare vizuale. Priviți orice conținut pe care urmează să îl publicați, fie că este vorba de un articol de lungă durată sau de un blog scurt, și întrebați-vă dacă este o ocazie potrivită pentru a integra un grafic în acesta. Veți constata că, cu cât veți pune mai multe astfel de grafice cu publicațiile dvs. de conținut, cu atât mai multe oportunități de implicare a clienților online veți primi. De asemenea, fiți atenți la ceea ce funcționează pentru cititori și la ceea ce nu funcționează, pentru a lua măsurile de precauție necesare atunci când realizați următorul grafic.

Gânduri finale

În cele din urmă, am dori doar să vă reamintim că, deși un infografic poate fi numit pe bună dreptate o reprezentare vizuală rezumată a muncii dumneavoastră, integrarea sa cu respectiva lucrare este extrem de importantă pentru a spori captivitatea și durata de atenție a cititorului.

Picasso a fost un maestru în acest domeniu și un maestru al artei sale.

Este timpul tău să fii următorul Picasso!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane