Oletko koskaan kuullut Guernica? Itkevä nainen? Tai Tyttö mandoliinin kanssa?

Nämä ovat joitakin maestro Pablo Picasson kuuluisimpia teoksia, ainakin internetin mukaan!

Kun taiteilija on tuottanut yli 1500 taiteellista luomusta koko elämänsä aikana, on kuitenkin hieman vaikea valita vain muutamaa parasta.

Sen lisäksi, että Picasso on kaikkien aikojen tunnetuin ja vaikutusvaltaisin taidemaalari, hänen ansiokseen lasketaan myös monien uusien maalaustyylien ja taidemuotojen, kuten kuvanveiston ja kollaasin, keksiminen ja löytäminen, kun hänellä on samanaikaisesti omia taiteen vaiheita, kuten Sininen kausi, Kubismin kausi ja niin edelleen.

Kaikkien hänen saavutustensa jälkeen ihmettelemme, mitä hän olisi ajatellut infografiikoista ja niiden luomisprosessista nykyisessä muodossaan?

Infografiikan tekeminen on taidetta

Me Mind the Graph:ssä uskomme vahvasti, että kauniin graafisen kappaleen suunnittelu on yhtä kuin tyhjän kankaan maalaaminen, jolla voi ilmaista sen, mitä ei pysty sanallisesti ilmaisemaan.

Molemmat kulkevat rinnakkain siinä mielessä, että jonkin tunteen, tosiasian tai suuntauksen tarkka esittäminen ei ehkä ole niin helposti mahdollista tai ymmärrettävää kuin värit paperiarkilla, jotka on valutettu niin, että ne esittävät terävästi viestin, jonka niiden tekijä haluaa välittää katsojilleen.

Viime vuosina olemme kuitenkin törmänneet suureen määrään kaavioita, jotka pyrkivät esittämään tietoa, mutta jotka ovat epäonnistuneet surkeasti pienten virheiden vuoksi, joita niiden laatija on tehnyt.

Siksi yritämme seuraavassa puuttua kaikkiin näihin virheisiin ja samalla antaa sinulle muutamia perusvinkkejä, joiden avulla voit tehdä infografiikastasi mestariteoksen, aivan kuten maestro itse.

Miksi infografiikat ovat ylipäätään tärkeitä?

Graafeja on käytetty jo vuosikymmenien ajan, koska niiden avulla viesti välittyy tehokkaasti ja vaikuttavasti. Seuraavassa on kuitenkin lueteltu muutamia syitä, joiden vuoksi ne ovat nopeasti yleistettävissä.

Viestin välittäminen tiiviisti

On erittäin tärkeää välittää selkeät viestit mahdollisimman tehokkaalla ja houkuttelevalla tavalla, aivan kuten Picassolla oli tapana. Hänen maalauksensa koskettivat yleisöä heidän sydämensä sisimpiin rakoihin, ja sinun taulusi on tavoitettava katsojan syvin tietoisuus. Se on loistava tapa varmistaa tiedon muistettavuusarvo. Numerot viittaavat siihen, että jopa 65% tietoa voidaan muistaa. lukija, jos se jaetaan kuvan avulla yhdessä tekstin kanssa.

Maallikon parempi ymmärtäminen

Kaikki eivät ole tilastojen ja matematiikan taitajia - minä en ainakaan ole - ja tämä on pidettävä mielessä raportteja julkaistaessa. Aihe voi olla niinkin yksinkertainen kuin se, miten vietit koko päiväsi, tai niinkin monimutkainen kuin tulolähteiden jakautuminen taloudessa, mutta tuloksistasi on hyötyä vain, jos ne ovat kaikkien asianosaisten ymmärrettävissä. Graafin käyttö on siihen loistava ratkaisu!

Tietojen analysointi ja syy-seuraussuhteiden havaitseminen on helpompaa.

Infograafin lukijat eivät aina etsi tarkkoja lukuja, vaan joskus he etsivät vain syytä tietyn elementin tai tekijän vaihteluille. Tämä analyysi on helpompi toteuttaa, kun kyseessä on viivakaavio tai pylväsdiagrammi kuin taulukoitu data, johon on sovellettu tilastollisia kaavoja.

Kuvioiden nopeampi löytäminen

Olemassa olevan tai tulevan kuvion tai trendin havaitseminen on erittäin hyödyllistä erityisesti silloin, kun kyseessä ovat ajallisesti herkät tiedot. Olipa kyse sitten osakemarkkinoiden ennusteista, ilmastonmuutoksesta tai jopa niinkin merkittävästä asiasta kuin kansallisesta turvallisuudesta, kaaviot ovat hyödyllisiä, sillä ne tarjoavat tietoa yhdellä silmäyksellä.

Visuaalisesti houkutteleva, joka kiinnittää lukijan huomion.

Tapaustutkimusta tai tutkimusraporttia selaava maallikko ei ehkä ole yhtä kiinnostunut lukemaan koko julkaisemaasi 40-sivuista raporttia kuin hän olisi kiinnostunut tietämään lopputuloksen ja ehkäpä aiheuttavat tekijät. Paras toimintasuunnitelma tällaisissa tapauksissa on luoda infografiikkaa, joka voi antaa hänelle juuri ne tiedot, joita hän etsii, ilman että hänen tarvitsee lukea pitkiä sivuja teknisiä termejä ja tilastotietoja. 49% markkinoijista, kuten tutkimuksen mukaan Venngage, korostavat visuaalisen sisällön käyttöä blogeissaan.

Miksi valitsimme Picasson tähän aiheeseen?

Picasso on kiistatta yksi taiteen suurimmista mestareista, ja kuten edellä todettiin, infografiikan tekeminen on yhtä lailla taidetta.

Mutta jos ihmettelet, miksi kaikista taiteilijoista juuri hänet valitsimme - no, lue eteenpäin löytääksesi vastauksesi.

Hän käyttäisi mitä tahansa käytettävissään olevaa työkalua

Taidemaalari ei koskaan ollut mitenkään nirso taiteilija. Itse asiassa hänen sanottiin kerran sanoneen, että hän käyttäisi sinistä väriä punaisen sijasta, jos se olisi hänen käytettävissään. Hän ei välittänyt keinoista - hän välitti kuitenkin siitä, että viesti oli mahdollisimman selkeä ja vakuuttava.

Samoin kuin hän, graafia luodessasi sinun on oltava valmis käyttämään kaikkia mahdollisia ja käyttökelpoisia työkaluja onnistuneen ja selkeän viestinnän aikaansaamiseksi. Mind the Graph on yksi tällaisista erittäin tehokkaista työkaluista, jonka avulla voit luoda parhaita ja kauneinta kattavia kaavioita kaikkeen tieteelliseen ja tekniseen raportointiin. Se ei ainoastaan auta brändiäsi saamaan etulyöntiasemaa digitaalisilla alustoilla korkeampien katselujen ja liikenteen avulla, vaan se on ennen kaikkea täysin ILMAINEN. Meidän kanssamme voit edetä suunnittelemalla houkuttelevia infografiikoita ja taulukoita parhaan online-grafiikkageneraattorin avulla.

Hän ei koskaan lopettaisi luomista

Pablo uskoi vakaasti ajatukseen, jota hän saarnasi: "Opettele työkalut kuin ammattilainen, jotta voit rikkoa ne kuin taiteilija."

Hän oli sitä mieltä, että luodakseen mitä tahansa on ensin ymmärrettävä, mitä on tekemässä. Vasta kun ymmärrät sen täydellisesti, voit hyödyntää "työkalun" pienimmätkin käyttömahdollisuudet rakentaessasi omaa mestariteostasi.

Hän oli myös vakuuttunut siitä, että täydellisyyttä voi lähestyä vain jatkuvalla harjoittelulla, eikä hän olisi luopunut kaavioiden luomisesta ennen kuin hän olisi luonut parhaat mahdolliset kaaviot - ne, jotka välittävät oikean tiedon tarkoitetulle yleisölle helposti ymmärrettävällä tavalla.

Sattumoisin tämä on myös verkkomenestyksen salaisuus - kokeile! Ja jatka kokeiluja, kunnes olet saavuttanut tavoitteet, jotka olet asettanut itsellesi luomisprosessin alkaessa.

Hän pyrkisi minimalismiin

"Taide on tarpeettoman poistamista."

Maalausten ja veistosten tapaan myös infografiikoiden luomisessa tulisi käyttää samaa lähestymistapaa. Tietojen kuvallinen esittäminen itsessään tarkoittaa, että sinun ei tarvitse kirjoittaa liikaa sanoja, jotta voit jakaa viestin nopeasti. Usein markkinoijien, opiskelijoiden, opettajien ja tutkijoiden on kuitenkin nähty syyllistyvän tähän virheeseen, kun he ovat yrittäneet sisällyttää liikaa tietoa kuvaajaan.

Tuloksena on liian kovaääninen ja meluisa kaavio, jossa on paljon epäolennaista tietoa, joka olisi helposti voitu sisällyttää alaviitteeseen. Tämä ei ainoastaan heikennä kuvion visuaalista houkuttelevuutta, vaan myös karkottaa lukijoita sen sijaan, että houkuttelisi heitä, sillä olkaamme rehellisiä - jos he haluaisivat lukea niin paljon ymmärtääkseen pointtisi, he olisivat lukeneet läpi koko raportin eivätkä vain infografiikkaa.

Vaikka katsoja olisikin kiinnostunut aiheesta, hän saattaa haluta vain vilkaista tutkimuksesi lopputulosta ennen kuin päättää, haluaako hän perehtyä koko asiaan vai ei.

Esimerkiksi seuraavassa kuvassa kerrotaan selvästi tosiasiat, mutta se on samalla minimaalinen ja luova.

Hän pyrkisi ainutlaatuisuuteen infografiikoissa, joka ikinen kerta.

Picasso oli ainutlaatuinen taiteilija, ja hänen maalauksensa ovat myös pysyneet ainutlaatuisina läpi vuosien. Jopa hänen eri luomisjaksojensa aikana, kuten Sinisen kauden aikana, jolloin hän käytti maalauksissaan pääasiassa sinistä väriä, jokainen maalaus oli erilainen sen suhteen, mitä se välitti katsojalle ja miltä se sai hänet tuntemaan.

Toisin kuin hän, myös sinun on pyrittävä siihen raportoinnissasi. Vaikka aihe olisi sellainen, jota tuhannet ihmiset ennen sinua ovat jo käsitelleet, sinun on osoitettava lukijalle, että sinun tutkimuksesi eroaa heidän tutkimuksistaan. Ja nopein tapa tehdä se on käyttää infografiikkaa. Näin he voivat käydä läpi tuloksesi ja selostuksessasi käsitellyt suhteet ja mallit yhdellä silmäyksellä ja ymmärtää, miten tutkimuksesi on lähestymistavaltaan ainutlaatuinen. Tämä saisi heidät lisäksi lukemaan tietosi sen sijaan, että he jättäisivät sen väliin liian usein käytetyn aiheen vuoksi.

Samalla sinun on myös huolehdittava siitä, että jokainen luomaasi kuvaaja on erityinen ja eroaa kaikista aiemmin tekemistäsi - olipa kyse sitten samasta paperista tai jostain muusta paperista. Ymmärrämme kiusauksen käyttää samaa tai ainakin samanlaista tyyliä kuin aiemmin onnistunut. Sinun on kuitenkin pidettävä mielessäsi, että jos käytät jatkuvasti samoja tyylejä, infografiikastasi tulee lukijalle yksitoikkoinen, vaikka jaettu tieto olisikin erilaista.

Mind the Graph voi jälleen kerran auttaa sinua tämän pulman läpi tarjoamalla erilaisia erottuvat mallit kaikkiin raportointitarpeisiisi. Päätös siitä, käytätkö näitä vai teetkö raportin tyhjästä, on viime kädessä sinun päätettävissäsi, mutta työkaluistamme on varmasti apua kummassakin tapauksessa.

Hän ei koskaan viivyttele Infografiikan luomisessa.

Maestro sanoi kerran: "Lykkää huomiselle vain sitä, minkä olet valmis kuolemaan tekemättä jättämisen vuoksi."

Ja sanansa mittaisesti hän pidättäytyi viivyttelemästä, kun oli kyse taiteen tuottamisesta, olipa kyseessä sitten maalaus, veistos tai jopa yksinkertainen seinämaalaustyö. Olemme varmoja, ettei hän olisi myöskään jättänyt kaavion luomista myöhemmäksi, toisin kuin sinä teet juuri nyt!

Olemme tietoisia siitä, miten hyvältä joskus tuntuu vain jättää tehtävä huomiseksi. Usein myös brändit ja yritykset ovat tehneet niin. Ne myös lykkäävät aivoriihiä kerta toisensa jälkeen, kunnes on korkea aika julkaista luomus.

Sisällöntuotantoaikataulun lykkääminen johtaa vain siihen, että siitä tulee yksi niistä asioista, jotka sinun on tehtävä perjantai-iltana ennen kuin lähdet viikonloppuun.

Lisäksi tiedät, mitä Benjamin Franklin sanoi kiirehtivästä tehtävästä - suuri kiire aiheuttaa suurta tuhlausta!

Miksi et aloittaisi ajoissa? Suunnittele pääpiirteesi ja kehyksesi etukäteen ja siirry sitten yksityiskohtaisempiin yksityiskohtiin siirrettävien tietojen osalta. Käytä aikaa visuaalisesti houkuttelevien infografiikkojen luomiseen ja niiden julkaisemiseen. Tämä auttaa sinua edelleen ymmärtämään, mikä toimii kohdeyleisöllesi ja mitä he mieluummin välttävät.

Hän keskittyisi väripaletteihin 

Olemme kaikki usein törmänneet erivärisiin asioihin, mekkoihin ja paikkoihin, ja kun olemme katselleet niitä, jotkut niistä ovat tehneet meidät onnellisiksi, jotkut surullisiksi, jotkut ovat pitäneet meidät rauhallisina ja jotkut ovat tehneet meidät vihaisiksi. Näin sanelee myös väripsykologia. Se keskittyy eri värien erilaisiin vaikutuksiin, joita niillä voi olla meihin.

Jokaisella värillä voi olla erilainen vaikutus ihmiseen sen mukaan, missä yhteydessä sitä käytetään. Punainen väri merkitsee rakkautta, kun se käytetään osana ystävänpäivän juhlia, mutta kun sitä käytetään sähkömittarin pääkallossa, se herättää välittömästi levottomuutta katsojan mielessä ja kertoo, että edessä on vaara.

Värien tarkka käyttö infografiikoiden tekemisessä on erittäin tärkeää, jotta viesti saadaan välitettyä oikein.

Pablon mukaan "värit, kuten piirteetkin, seuraavat tunteiden muutoksia."

Ja me olemme samaa mieltä!

Keskity tunteeseen, jonka haluat välittää kuvaajallasi, ja valitse värit sen mukaisesti.

Seuraava esimerkki liittyy jouluun perustuvaan infograafiin. Katso, miten sen värit tuovat tavoitellun juhlatunnelman.

Hän pyrkisi huippuosaamiseen

Huippuosaaminen ei ole lahja, se saavutetaan.

Niin ajatteli myös Picasso.

Häntä siteerattiin kerran sanomalla: "Muut ovat nähneet sen, mitä on, ja kysyneet miksi. Minä olen nähnyt sen, mitä voisi olla, ja kysynyt, miksi ei."

Tämä on kultainen mantra myös onnistuneen infografiikan tuottamiseen.

Kehitä itsessäsi tapa luoda näitä visuaalisia apuvälineitä. Tarkastele mitä tahansa sisältöä, jota olet julkaisemassa, olipa kyseessä sitten pitkä artikkeli tai lyhyt blogi, ja mieti, onko tämä sopiva tilaisuus sisällyttää siihen kaavio. Tulet huomaamaan, että mitä enemmän laitat näitä kaavioita sisältöjulkaisujesi yhteyteen, sitä enemmän saat tilaisuuksia asiakkaiden sitouttamiseen verkossa. Pidä myös silmällä, mikä toimii lukijoissa ja mikä ei, jotta voit tehdä tarvittavat varotoimet seuraavaa kaaviota laatiessasi.

Lopulliset ajatukset

Lopuksi haluaisimme vain muistuttaa, että vaikka infografiikkaa voidaan oikeutetusti kutsua tiivistetyksi visuaaliseksi esitykseksi työstäsi, sen integrointi kyseiseen työhön on äärimmäisen tärkeää lukijan huomion kiinnittämiseksi ja sen keston lisäämiseksi.

Picasso oli mestari tässä ja taiteen mestari.

Nyt on sinun aikasi olla seuraava Picasso!

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit