Študenti, ki iščejo visokošolsko ustanovo, bi verjetno vsi uporabili isto besedo za opis izkušnje: premočno. Pri izbiri šole je treba upoštevati neskončno dejavnikov: uvrstitve, rezultate diplomantov, demografijo študentov, člane fakultete, razpoložljive programe in tečaje, zaposlovanje diplomantov, študentsko življenje in še veliko več. Iz te količine statističnih podatkov bi se vsakomur zavrtelo v glavi, kaj šele bodočim študentom, ki so že tako ali tako pod stresom, da bodo opravili sprejemne izpite ali bili sprejeti na svojo sanjsko šolo. Postopek primerjave šol in izbire prave šole bi moral biti lažji del!

Zato uporabljamo infografike.

Industrijsko poročilo za leto 2019, ki ga je objavil mednarodni visokošolski iskalnik educations.com ugotovila, da imajo infografike veliko vlogo pri odločanju študentov o izbiri fakultete ali univerze. Poročilo navaja, učenci 105% pogosteje citirajo infografike kot vpliv pri izbiri ene univerze namesto druge. Ko se študenti odločajo med dvema ali več programi, 75% pogosteje ocenjujejo infografike kot zelo pomembne. To dokazuje, da vizualne informacije, kot so infografike, pridobivajo na vplivu.Predstavitev informacij s slikami in zanimivimi grafikami učinkoviteje pritegne pozornost bralcev. kot samo besedilo. Študenti, ki na hitro preletijo spletno stran univerze in iščejo hitre statistične podatke in dejstva o šoli ali programu, bodo bolj verjetno porabili čas za branje infografike kot samostojnega besedila ali statističnih podatkov. Zakaj poleg znanstvenih dokazov o porabi informacij študente pri sprejemanju pomembnih odločitev v njihovi akademski karieri vedno bolj privlačijo infografike?

  • Enostavno primerjajte statistične podatke

Pri izbiri fakultete ali univerze gre za več kot le občutek, ki ga študent dobi, ko se sprehodi po njenem kampusu. Obstaja veliko statističnih spremenljivk za primerjavo med šolami ali celo programi. Na primer: 

  • Kje se nahajajo najboljši programi na njihovem interesnem področju? 
  • Če iščejo majhno fakulteto s svobodnimi umetnostmi, koliko študentov obiskuje univerzo? 
  • Kolikšen odstotek študentov je mednarodnih? 
  • Kakšno je razmerje med moškimi in ženskami v študentskem telesu? 
  • Kolikšen odstotek študentov programa se je zaposlil na ustreznem področju?

Infografika lahko prikaže vse te statistične podatke! Z zemljevidom sveta lahko ponazorite, kje so najboljše šole za medicino. Prav tako lahko z grafi, kot so kolutni, prikažete demografske podatke o študentih, s stolpičnimi grafi pa lahko ponazorite večje možnosti, da z univerzitetno diplomo dosežete sanjsko službo. Vsa ta dejstva in statistični podatki so lahko videti precej dolgočasni, če jih navedete v številkah, vendar lahko zaživi z nekaj grafikami! Če lahko učenci predstavijo razlike med šolami, lahko lažje prepoznajo jasnega zmagovalca.

Primer infografike z uporabo grafikonov
Primer infografike z uporabo grafikonov
  • Prihranite dragoceni čas

Zaradi velikega števila statističnih podatkov, ki jih je treba primerjati, ali morda zato, ker študent primerja različne šole ali programe, lahko odločitev o visokošolskem izobraževanju traja dolgo. Zato je vsako orodje, ki študentom prihrani čas, dragoceno. Če podatke prikažete z infografiko, pogosto zadostuje že bežen pogled, da študent dobi dober pregled nad šolo ali programom. V preteklosti so se bodoči študenti prebijali skozi strani besedila, da bi zbrali najpomembnejše informacije o šoli. Da bi študentom prihranili čas in trud, lahko informacije jasno predstavite z infografikami.

  • Sodelujte z vsebino

Za razliko od običajnih pisnih vsebin grafične predstavitve spodbujajo bralce, da interakcija in sodelovanje s predstavljenimi informacijami.. Potrošnika iz pasivnega bralca spremeni v aktivnega udeleženca, s čimer si informacije bolj zapomni. Obveščanje o univerzitetnih statističnih podatkih v infografiki ima dodatno prednost prepoznavnosti blagovne znamke. Informacije morajo ostati v spominu študenta. To lahko stori infografika, ki uporablja barve šole in se poigrava s temami, kot sta maskota ali znamenitost šole. Vizualno privlačne informacije naredijo učinek.

primer infografike z modro barvo kot glavno barvo
Primer infografike z modro barvo kot glavno barvo

Jasno je, zakaj se toliko študentov pri sprejemanju pomembnih odločitev v svoji akademski karieri zanaša na infografike. Infografike študentom pomagajo primerjati statistične podatke o šolah in programih, enostavno pregledovati in prebirati informacije ter se v celoti ukvarjati z dejstvi. Za konec naj povem, da je prihodnost infografike na akademskem področju videti svetla.

Slike in predloge, uporabljene na tem mestu, so iz Mind the Graph. Poskusite!

Biografija avtorja

Keely Witherow je pisateljica za findcourses.com in . educations.com, strani, ki pomagajo ljudem poiskati najboljše izobraževanje zanje. Kot diplomantka šol v ZDA, Franciji in na Švedskem se zaveda, kako pomemben vpliv ima izobrazba na vaše življenje. Sledite ji na LinkedInu če deliš njeno strast do izobraževanja podjetij in študentov!

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge