Studenții aflați în căutarea unei instituții de învățământ superior ar folosi probabil același cuvânt pentru a descrie experiența: copleșitoare. Există nenumărați factori care trebuie luați în considerare atunci când selectați o școală: clasamente, rezultatele absolvenților, datele demografice ale studenților, membrii facultății, programele și cursurile disponibile, angajarea absolvenților, viața studențească și multe altele. Această cantitate de date statistice ar lăsa pe oricine cu capul în nori, cu atât mai puțin pe viitorii studenți care sunt deja stresați să treacă examenele de admitere sau să fie admiși la școala visurilor lor. Procesul de comparare a școlilor și de selectare a celei potrivite ar trebui să fie partea cea mai ușoară!

De aceea folosim infografice.

Un raport al industriei din 2019 publicat de motorul internațional de căutare pentru învățământul superior educations.com a constatat că infografiile joacă un rol foarte important în decizia unui student de a alege un colegiu sau o universitate. Potrivit raportului, studenții sunt cu 105% mai predispuși să citeze infografice ca o influență în alegerea unei universități în detrimentul alteia. Atunci când decid între două sau mai multe programe, studenții sunt 75% mai predispuși să aprecieze infografiile ca fiind foarte importante. Acest lucru dovedește că informațiile vizuale precum infografiile câștigă influență.Prezentarea informațiilor cu imagini și grafice interesante captează mai eficient atenția cititorilor decât doar textul. Studenții care parcurg rapid un site web al unei universități pentru a afla rapid statistici și fapte despre școală sau program sunt mai predispuși să petreacă timp citind un infografic decât un text sau statistici independente. Pe lângă dovezile științifice care stau la baza consumului de informații, de ce sunt studenții tot mai atrași de infografice atunci când iau decizii importante în cariera lor academică?

  • Comparați cu ușurință statisticile

Alegerea unui colegiu sau a unei universități înseamnă mai mult decât sentimentul pe care îl are un student când trece prin campus. Există multe variabile statistice care pot fi comparate între școli sau chiar între programe. De exemplu: 

  • Unde se află cele mai bune programe în domeniul lor de interes? 
  • Dacă sunt în căutarea unei școli mici de arte liberale, câți studenți frecventează universitatea? 
  • Ce procent de studenți sunt internaționali? 
  • Care este raportul bărbați/femei în rândul studenților? 
  • Ce procentaj de persoane care au studiat programul au obținut un loc de muncă în domeniul respectiv?

Un infografic poate arăta toate aceste statistici! Puteți folosi o hartă a lumii pentru a ilustra unde se găsesc cele mai bune școli de medicină. De asemenea, grafice precum diagramele circulare pot ilustra datele demografice ale studenților, în timp ce diagramele cu bare pot ilustra șansele mai mari de a obține locul de muncă de vis cu o diplomă universitară. Aceste fapte și statistici pot părea toate destul de fade atunci când sunt enumerate numeric, dar pot să prindă viață cu câteva grafice! Capacitatea de a vizualiza diferențele dintre școli îi poate ajuta pe elevi să vadă un câștigător clar.

Exemplu de infografic folosind diagrame
Exemplu de infografic folosind diagrame
  • Economisiți timp prețios

Din cauza numărului mare de statistici de comparat sau poate pentru că studentul compară o varietate de școli sau programe, o decizie privind învățământul superior poate dura mult timp. De aceea, orice instrument care economisește timp studenților este valoros. Atunci când afișați datele folosind infografice, o privire superficială este adesea suficientă pentru a oferi studentului o bună imagine de ansamblu a școlii sau a programului. În trecut, viitorii studenți parcurgeau pagini de text pentru a colecta cele mai importante informații despre o școală. Pentru a economisi timpul și efortul studenților, puteți prezenta informațiile în mod clar folosind infografice.

  • Implică-te în conținut

Spre deosebire de conținutul scris tradițional, reprezentările grafice încurajează cititorii să să interacționeze și să se implice cu informațiile prezentate. Aceasta transformă consumatorul dintr-un cititor pasiv într-un participant activ, făcând astfel informația mai ușor de reținut. Comunicarea statisticilor universitare într-un infografic are avantajul suplimentar al recunoașterii mărcii. Informația trebuie să rămână în memoria studentului. Un infografic care folosește culorile școlii și se joacă cu teme precum mascota sau punctul de reper al acesteia poate face acest lucru. Informațiile atractive din punct de vedere vizual au un impact.

exemplu de infografic folosind albastru ca și culoare principală
Exemplu de infografic folosind albastru ca și culoare principală

Este clar de ce atât de mulți studenți se bazează pe infografice pentru a lua decizii importante în cariera lor academică. Infografiile îi ajută pe studenți să compare statisticile școlilor și ale programelor, să vizualizeze și să digere cu ușurință informațiile și să se implice pe deplin în fapte. În concluzie, viitorul infografiilor în domeniul academic pare luminos.

Imaginile și șabloanele folosite în această postare provin de la Mind the Graph. Încercați!

Biografia autorului

Keely Witherow este redactor pentru findcourses.com și educations.com, site-uri dedicate să îi ajute pe oameni să găsească cea mai bună educație pentru ei. Absolventă a unor școli din Statele Unite, Franța și Suedia, cunoaște impactul important pe care educația îl are asupra vieții tale. Urmăriți-o pe LinkedIn dacă îi împărtășiți pasiunea pentru educație corporatistă și studențească!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane