Studenter som letar efter ett lärosäte för högre utbildning skulle förmodligen alla använda samma ord för att beskriva sin upplevelse: överväldigande. Det finns oändligt många faktorer att ta hänsyn till när man väljer skola: rankningar, examensresultat, studentdemografi, fakultetsmedlemmar, tillgängliga program och kurser, anställning av alumner, studentliv och mycket mer. Denna mängd statistiska uppgifter skulle få vem som helst att tappa fattningen, för att inte tala om blivande studenter som redan är stressade över att klara inträdesproven eller bli antagna till sin drömskola. Processen att jämföra skolor och välja den rätta borde vara den enkla delen!

Det är därför vi använder infografik.

En branschrapport för 2019 publicerad av den internationella sökmotorn för högre utbildning utbildningar.com fann att infografik spelar en stor roll i studenters val av högskola eller universitet. Enligt rapporten, studenter är 105% mer benägna att citera infografik som ett inflytande när de väljer ett universitet framför ett annat. När studenterna väljer mellan två eller flera program är det 75% mer sannolikt att de anser att infografik är mycket viktigt. Detta visar att visuell information som infografik får allt större inflytande.Presentera information med bilder och intressant grafik fångar läsarens uppmärksamhet på ett mer effektivt sätt än enbart text. Studenter som snabbt söker statistik och fakta om skolan eller programmet på ett universitets webbplats är mer benägna att lägga tid på att läsa en infografik än fristående text eller statistik. Förutom de vetenskapliga bevisen bakom informationskonsumtion, varför dras studenter alltmer till infografik när de fattar viktiga beslut i sin akademiska karriär?

  • Enkelt att jämföra statistik

Att välja högskola eller universitet handlar om mer än den känsla en student får av att gå över campus. Det finns många statistiska variabler att jämföra mellan skolor eller till och med mellan program. Till exempel: 

  • Var finns de bästa programmen inom deras intresseområde? 
  • Om de letar efter en liten liberal arts-skola, hur många studenter går på universitetet? 
  • Hur stor andel av studenterna är internationella? 
  • Hur ser fördelningen mellan män och kvinnor ut bland studenterna? 
  • Hur många procent av de som studerar programmet har fått ett jobb inom motsvarande område?

En infografik kan visa all denna statistik! Du kan använda en världskarta för att illustrera var du hittar de bästa läkarutbildningarna. Grafer som cirkeldiagram kan också illustrera studentdemografi, medan stapeldiagram kan illustrera din högre chans att uppnå ditt drömjobb med en universitetsexamen. Dessa fakta och statistik kan alla se ganska intetsägande ut när de listas numeriskt, men kan kommer till liv med några få grafiska element! Att kunna visualisera skillnaderna mellan skolor kan hjälpa eleverna att se en tydlig vinnare.

Exempel på infografik med diagram
Exempel på infografik med diagram
  • Spara värdefull tid

På grund av det stora antalet statistikuppgifter som ska jämföras, eller kanske för att studenten jämför en mängd olika skolor eller program, kan ett beslut om högre utbildning ta lång tid. Därför är alla verktyg som sparar tid värdefulla. När du visar data med hjälp av infografik räcker det ofta med en hastig blick för att ge studenten en bra överblick över skolan eller programmet. Förr i tiden fick potentiella studenter bläddra igenom sidor med text för att få fram den viktigaste informationen om en skola. För att spara tid och ansträngning kan du presentera informationen tydligt med hjälp av infografik.

  • Engagera dig i innehållet

Till skillnad från traditionellt skrivet innehåll uppmuntrar grafiska framställningar läsarna att interagera och engagera sig i den presenterade informationen. Det förvandlar konsumenten från en passiv läsare till en aktiv deltagare, vilket gör informationen mer minnesvärd. Att kommunicera universitetsstatistik i en infografik har den extra fördelen av varumärkesigenkänning. Informationen måste fastna i studentens minne. En infografik som använder skolans färger och leker med teman som dess maskot eller landmärke kan göra det. Visuellt engagerande information gör intryck.

exempel på infografik med blått som huvudfärg
Exempel på infografik med blå som huvudfärg

Det är tydligt varför så många studenter förlitar sig på infografik för att fatta viktiga beslut i sin akademiska karriär. Infografik hjälper studenter att jämföra skol- och programstatistik, enkelt visa och smälta informationen och engagera sig fullt ut i fakta. Sammanfattningsvis ser framtiden för infografik inom den akademiska världen ljus ut.

Bilderna och mallarna som används i detta inlägg kommer från Mind the Graph. Ge det ett försök!

Författarens biografi

Keely Witherow är skribent för findcourses.com och utbildningar.com, webbplatser som hjälper människor att hitta den bästa utbildningen för dem. Hon har gått på skolor i USA, Frankrike och Sverige och vet hur viktig din utbildning är för ditt liv. Följ henne på LinkedIn om du delar hennes passion för företags- och studentutbildning!

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar