Studerende, der leder efter en videregående uddannelsesinstitution, vil sandsynligvis alle bruge det samme ord til at beskrive oplevelsen: overvældende. Der er uendeligt mange faktorer at tage hensyn til, når man vælger skole: ranglister, eksamensresultater, studenterdemografi, fakultetsmedlemmer, tilgængelige programmer og kurser, beskæftigelse af alumner, studieliv og meget mere. Denne mængde statistiske data ville gøre enhver rundtosset, for slet ikke at tale om potentielle studerende, der allerede er stressede over at bestå deres optagelsesprøver eller blive optaget på deres drømmeskole. Processen med at sammenligne skoler og vælge den rigtige burde være den nemme del!

Det er derfor, vi bruger infografik.

En 2019-brancherapport udgivet af den internationale søgemaskine for videregående uddannelser educations.com at infografik spiller en stor rolle i studerendes beslutning om, hvilket college eller universitet de skal vælge. Det fremgår af rapporten, studerende er 105% mere tilbøjelige til at citere infografik som en indflydelse, når de vælger et universitet frem for et andet. Når de vælger mellem to eller flere programmer, er de studerende 75% mere tilbøjelige til at vurdere infografik som meget vigtig. Det beviser, at visuel information som infografik får stadig større indflydelse.Præsentation af information med billeder og interessant grafik fanger læsernes opmærksomhed mere effektivt end tekst alene. Studerende, der hurtigt skimmer en universitetshjemmeside efter statistik og fakta om skolen eller uddannelsen, er mere tilbøjelige til at bruge tid på at læse en infografik end en selvstændig tekst eller statistik. Udover de videnskabelige beviser bag informationsforbrug, hvorfor er studerende så i stigende grad tiltrukket af infografik, når de skal træffe vigtige beslutninger i deres akademiske karriere?

  • Sammenlign nemt statistikker

At vælge et college eller universitet handler om mere end den følelse, en studerende får, når han eller hun går over campus. Der er mange statistiske variabler at sammenligne mellem skoler eller endda mellem programmer. For eksempel: 

  • Hvor ligger de bedste uddannelser inden for deres interesseområde? 
  • Hvis de leder efter en lille liberal kunstskole, hvor mange studerende går der så på universitetet? 
  • Hvor stor en procentdel af de studerende er internationale? 
  • Hvad er forholdet mellem mænd og kvinder blandt de studerende? 
  • Hvor stor en procentdel af dem, der studerer programmet, har fået et job inden for det tilsvarende område?

En infografik kan vise alle disse statistikker! Du kan bruge et verdenskort til at illustrere, hvor du kan finde de bedste skoler for medicin. Grafer som cirkeldiagrammer kan også illustrere de studerendes demografi, mens søjlediagrammer kan illustrere din større chance for at få dit drømmejob med en universitetsgrad. Disse fakta og statistikker kan alle se ret kedelige ud, når de oplistes numerisk, men kan komme til live med lidt grafik! At kunne visualisere forskellene mellem skolerne kan hjælpe eleverne med at se en klar vinder.

Eksempel på infografik med diagrammer
Eksempel på infografik med diagrammer
  • Spar værdifuld tid

På grund af det store antal statistikker, der skal sammenlignes, eller måske fordi den studerende sammenligner en række skoler eller programmer, kan en beslutning om videregående uddannelse tage lang tid. Derfor er ethvert værktøj, der sparer de studerende tid, værdifuldt. Når du viser data ved hjælp af infografik, er et overfladisk blik ofte tilstrækkeligt til at give den studerende et godt overblik over skolen eller uddannelsen. Før i tiden måtte potentielle studerende læse sig igennem sider med tekst for at få de vigtigste oplysninger om en skole. For at spare de studerende tid og kræfter kan du præsentere oplysningerne tydeligt ved hjælp af infografik.

  • Engager dig i indholdet

I modsætning til traditionelt skriftligt indhold, opfordrer grafiske repræsentationer læserne til at interagere og engagere sig i den præsenterede information. Det forvandler forbrugeren fra en passiv læser til en aktiv deltager og gør dermed informationen mere mindeværdig. At kommunikere universitetsstatistikker i en infografik har den ekstra fordel, at det giver brandgenkendelse. Informationerne skal blive hængende i den studerendes hukommelse. En infografik, der bruger skolens farver og leger med temaer som dens maskot eller vartegn, kan gøre det. Visuelt engagerende information gør indtryk.

eksempel på infografik med blå som hovedfarve
Eksempel på infografik med blå som hovedfarve

Det er tydeligt, hvorfor så mange studerende er afhængige af infografik, når de skal træffe vigtige beslutninger i deres akademiske karriere. Infografik hjælper de studerende med at sammenligne skole- og programstatistikker, let at se og fordøje informationen og engagere sig fuldt ud i fakta. Konklusionen er, at fremtiden for infografik inden for den akademiske verden ser lys ud.

De billeder og skabeloner, der er brugt i dette indlæg, er fra Mind the Graph. Giv det et forsøg!

Forfatterens biografi

Keely Witherow er skribent for findcourses.com og educations.com, sider dedikeret til at hjælpe folk med at finde den bedste uddannelse for dem. Hun har gået på skoler i USA, Frankrig og Sverige og ved, hvor vigtig en indflydelse din uddannelse har på dit liv. Følg hende på LinkedIn hvis du deler hendes passion for uddannelse af virksomheder og studerende!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner