Korkeakoulua etsivät opiskelijat käyttäisivät todennäköisesti kaikki samaa sanaa kuvaamaan kokemusta: ylivoimainen. Koulua valittaessa on otettava huomioon lukemattomia tekijöitä: ranking-listat, tutkintotulokset, opiskelijoiden demografiset tiedot, tiedekunnan jäsenet, käytettävissä olevat ohjelmat ja kurssit, alumnien työllisyys, opiskelijaelämä ja paljon muuta. Tällainen määrä tilastotietoa saa kenenkään pään pyörälle, saati sitten tulevien opiskelijoiden, jotka ovat jo stressaantuneita pääsykokeiden läpäisemisestä tai pääsystä unelmiensa kouluun. Koulujen vertailun ja oikean koulun valitsemisen pitäisi olla helppoa!

Siksi käytämme infografiikkaa.

Kansainvälisen korkeakoulutuksen hakukoneen julkaisema vuoden 2019 toimialaraportti educations.com todettiin, että infografiikalla on suuri merkitys opiskelijan korkeakoulu- tai yliopistopäätöksessä. Raportin mukaan, opiskelijat siteeraavat infografiikkaa 105% todennäköisemmin. vaikuttavana tekijänä valitessaan yhtä yliopistoa toisen sijaan. Kun opiskelijat päättävät kahden tai useamman ohjelman välillä, he pitävät 75% todennäköisemmin infografiikkaa erittäin tärkeänä. Tämä osoittaa, että visuaalinen tieto, kuten infografiikat, on saamassa yhä enemmän vaikutusvaltaa.Tiedon esittäminen kuvien ja mielenkiintoisen grafiikan avulla kiinnittää lukijoiden huomion tehokkaammin kuin pelkkä teksti. Opiskelijat, jotka selaavat nopeasti yliopiston verkkosivuja ja etsivät nopeasti tilastoja ja faktoja koulusta tai ohjelmasta, käyttävät todennäköisemmin aikaa infografiikan lukemiseen kuin erillisen tekstin tai tilastojen lukemiseen. Tiedonkulutuksen taustalla olevan tieteellisen todistusaineiston lisäksi kysytään, miksi opiskelijat käyttävät yhä useammin infografiikkaa tehdessään tärkeitä päätöksiä akateemisen uransa aikana.

  • Vertaa tilastoja helposti

Korkeakoulun tai yliopiston valinnassa on kyse muustakin kuin siitä tunteesta, jonka opiskelija saa kävellessään kampuksen läpi. Koulujen tai jopa ohjelmien välillä on monia tilastollisia muuttujia, joita voi vertailla. Esimerkiksi: 

  • Missä sijaitsevat heidän kiinnostuksen kohteensa parhaat ohjelmat? 
  • Jos he etsivät pientä vapaiden taiteiden koulua, kuinka monta opiskelijaa yliopistossa opiskelee? 
  • Kuinka suuri osuus opiskelijoista on kansainvälisiä? 
  • Mikä on opiskelijoiden miesten ja naisten välinen suhde? 
  • Kuinka suuri prosenttiosuus koulutusohjelman opiskelijoista on saanut työpaikan vastaavalta alalta?

Infografiikka voi näyttää kaikki nämä tilastot! Voit käyttää maailmankarttaa havainnollistamaan, mistä löytyvät parhaat lääketieteelliset koulut. Myös piirakkakaavioiden kaltaiset kaaviot voivat havainnollistaa opiskelijoiden väestörakennetta, kun taas pylväsdiagrammit voivat havainnollistaa, että korkeakoulututkinnolla on paremmat mahdollisuudet saada unelmiesi työpaikka. Nämä tosiasiat ja tilastot voivat näyttää melko tylsiltä, kun ne luetellaan numeerisesti, mutta ne voivat olla heräävät eloon muutamalla grafiikalla! Koulujen välisten erojen havainnollistaminen voi auttaa oppilaita näkemään selkeän voittajan.

Infograafinen esimerkki kaavioita käyttäen
Infograafinen esimerkki kaavioita käyttäen
  • Säästä arvokasta aikaa

Korkeakoulutusta koskevan päätöksen tekeminen voi kestää kauan, koska vertailtavien tilastojen määrä on niin suuri tai koska opiskelija vertailee useita eri kouluja tai ohjelmia. Siksi kaikki työkalut, jotka säästävät opiskelijoiden aikaa, ovat arvokkaita. Kun tiedot esitetään infografiikan avulla, kurkistus riittää usein antamaan opiskelijalle hyvän yleiskuvan koulusta tai ohjelmasta. Aikaisemmin opiskelijat selasivat tekstisivuja kerätäkseen tärkeimmät tiedot koulusta. Säästääksesi opiskelijoiden aikaa ja vaivaa voit esittää tiedot selkeästi infografiikan avulla.

  • Sitoutuminen sisältöön

Toisin kuin perinteinen kirjallinen sisältö, graafiset esitykset rohkaisevat lukijaa olla vuorovaikutuksessa esitettyjen tietojen kanssa ja sitoutua niihin. Se muuttaa kuluttajan passiivisesta lukijasta aktiiviseksi osallistujaksi, jolloin tieto jää paremmin mieleen. Yliopistotilastojen välittämisestä infografiikassa on lisäetuna brändin tunnistettavuus. Tiedon on jäätävä opiskelijan mieleen. Tämä onnistuu infografiikalla, jossa käytetään koulun värejä ja leikitellään teemoilla, kuten maskotilla tai maamerkillä. Visuaalisesti houkutteleva tieto tekee vaikutuksen.

infograafinen esimerkki, jossa käytetään sinistä päävärinä
Infograafinen esimerkki, jossa käytetään sinistä päävärinä

On selvää, miksi niin monet opiskelijat tukeutuvat infografiikkaan tehdessään tärkeitä päätöksiä akateemisella urallaan. Infograafit auttavat opiskelijoita vertailemaan koulu- ja ohjelmatilastoja, tarkastelemaan ja sulattelemaan tietoja helposti ja paneutumaan tosiasioihin täysimittaisesti. Yhteenvetona voidaan todeta, että infografiikan tulevaisuus akateemisella alalla näyttää valoisalta.

Tässä postauksessa käytetyt kuvat ja mallit ovat peräisin osoitteesta Mind the Graph. Kokeile sitä!

Kirjoittajan elämäkerta

Keely Witherow on kirjoittaja findcourses.com ja educations.com, sivustoja, jotka auttavat ihmisiä löytämään itselleen parhaan koulutuksen. Hän on valmistunut kouluista Yhdysvalloissa, Ranskassa ja Ruotsissa ja tietää, miten suuri vaikutus koulutuksella on elämääsi. Seuraa häntä LinkedInissä jos jaat hänen intohimonsa yritysten ja opiskelijoiden koulutusta kohtaan!

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit