Studenten die op zoek zijn naar een instelling voor hoger onderwijs zouden waarschijnlijk allemaal hetzelfde woord gebruiken om de ervaring te beschrijven: overweldigend. Er zijn eindeloos veel factoren om te overwegen bij het kiezen van een school: rankings, afgestudeerde resultaten, studenten demografie, faculteit leden, beschikbare programma's en cursussen, alumni werkgelegenheid, studenten leven, en nog veel meer. Deze hoeveelheid statistische gegevens zou iedereen het hoofd laten tollen, laat staan aspirant-studenten die al gestrest zijn over het slagen voor hun toelatingsexamen of toegelaten worden tot hun droomschool. Het proces van scholen vergelijken en de juiste selecteren zou het gemakkelijke deel moeten zijn!

Daarom gebruiken we infographics.

Een 2019 industrie rapport gepubliceerd door de internationale hoger onderwijs zoekmachine educations.com ontdekte dat infographics een grote rol spelen in de beslissing van een student over een hogeschool of universiteit. Volgens het rapport, studenten citeren 105% vaker infographics als invloed bij het kiezen van de ene universiteit boven de andere. Bij de keuze tussen twee of meer opleidingen beoordelen studenten 75% vaker infographics als zeer belangrijk. Dit bewijst dat visuele informatie zoals infographics aan invloed winnen.Informatie presenteren met afbeeldingen en interessante grafieken trekt de aandacht van de lezer beter dan alleen tekst. Studenten die snel een website van een universiteit doorbladeren op zoek naar snelle statistieken en feiten over de school of opleiding, zijn eerder geneigd tijd te besteden aan het lezen van een infographic dan aan een op zichzelf staande tekst of statistiek. Naast het wetenschappelijke bewijs achter informatieconsumptie, waarom voelen studenten zich steeds meer aangetrokken tot infografieken bij het nemen van belangrijke beslissingen in hun academische loopbaan?

  • Eenvoudig statistieken vergelijken

Bij het kiezen van een hogeschool of universiteit gaat het om meer dan het gevoel dat een student krijgt als hij over de campus loopt. Er zijn veel statistische variabelen om scholen of zelfs programma's met elkaar te vergelijken. Bijvoorbeeld: 

  • Waar bevinden zich de beste programma's op hun interessegebied? 
  • Als ze op zoek zijn naar een kleine liberal arts school, hoeveel studenten gaan er dan naar de universiteit? 
  • Welk percentage van de studenten is internationaal? 
  • Wat is de man/vrouw verhouding van de studentenpopulatie? 
  • Welk percentage van de mensen die de opleiding volgen, heeft een baan gekregen in het betreffende vakgebied?

Een infographic kan al deze statistieken laten zien! Je kunt een wereldkaart gebruiken om te illustreren waar je de beste scholen voor geneeskunde kunt vinden. Ook grafieken zoals taartdiagrammen kunnen de demografie van studenten illustreren, terwijl staafdiagrammen kunnen illustreren hoe groot de kans is dat je je droombaan bereikt met een universitair diploma. Deze feiten en statistieken kunnen er allemaal vrij saai uitzien wanneer ze numeriek worden opgesomd, maar kunnen tot leven komen met een paar graphics! Door de verschillen tussen scholen te kunnen visualiseren, kunnen leerlingen een duidelijke winnaar zien.

Infografisch voorbeeld met gebruik van grafieken
Infografisch voorbeeld met gebruik van grafieken
  • Kostbare tijd besparen

Door het grote aantal te vergelijken statistieken, of misschien omdat de student verschillende scholen of programma's vergelijkt, kan een beslissing over hoger onderwijs veel tijd in beslag nemen. Daarom is elk hulpmiddel dat studenten tijd bespaart waardevol. Wanneer u de gegevens weergeeft met behulp van infographics, is een vluchtige blik vaak al voldoende om de student een goed overzicht te geven van de school of opleiding. In het verleden waadden aspirant-studenten zich door pagina's tekst om de belangrijkste informatie over een school te verzamelen. Om studenten tijd en moeite te besparen kun je de informatie overzichtelijk presenteren met behulp van infographics.

  • De inhoud begrijpen

In tegenstelling tot traditionele geschreven inhoud, moedigen grafische voorstellingen de lezers aan om interactie en betrokkenheid bij de gepresenteerde informatie. Het verandert de consument van een passieve lezer in een actieve deelnemer, waardoor de informatie beter wordt onthouden. Het communiceren van universitaire statistieken in een infographic heeft als bijkomend voordeel merkherkenning. De informatie moet in het geheugen van de student blijven hangen. Een infographic die de kleuren van de school gebruikt en speelt met thema's als de mascotte of het oriëntatiepunt kan dat doen. Visueel aantrekkelijke informatie maakt indruk.

infographic voorbeeld met blauw als hoofdkleur
Infographic voorbeeld met blauw als hoofdkleur

Het is duidelijk waarom zoveel studenten vertrouwen op infographics om belangrijke beslissingen te nemen in hun studieloopbaan. Infographics helpen studenten school- en programmastatistieken te vergelijken, de informatie gemakkelijk te bekijken en te verteren, en zich volledig met de feiten bezig te houden. Kortom, de toekomst van infographics in de academische wereld ziet er rooskleurig uit.

De in dit bericht gebruikte afbeeldingen en sjablonen zijn afkomstig van Mind the Graph. Probeer het eens!

Bio van de auteur

Keely Witherow is een schrijfster voor findcourses.com en educations.com, sites gewijd aan het helpen van mensen bij het vinden van de beste opleiding voor hen. Als alumnus van scholen in de Verenigde Staten, Frankrijk en Zweden weet ze hoe belangrijk de invloed van je opleiding op je leven is. Volg haar op LinkedIn als u haar passie voor bedrijfs- en studentenonderwijs deelt!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen