Ena izmed najbolj priljubljenih besed današnjega časa je "interdisciplinarnost". Hitreje kot se vrti svet, bolj se je treba učiti in povezovati različne informacije. S tem nastajajo nova študijska področja in seveda tudi bodoči poklici.

Na področju znanosti si lahko zamislimo vsaj eno novo povezavo: znanstveno informiranje in komuniciranje. Ta povezava vodi do prihodnjih poklicnih poti v znanosti.

Nekateri znanstveniki že zamenjujejo svoje dneve v laboratoriju za bolj ustvarjalen življenjski slog.

Prihodnje poklicne poti v znanosti
Gil Costa

Gil Costa je diplomiral iz biologije, doktoriral iz nevroznanosti in dela kot oblikovalec znanstvenih komunikacij. Trenutno je Gil odgovoren za oblikovanje raziskovalnega komuniciranja, ki ga je razvila fundacija Champalimaud, pri čemer skrbi za vse grafike in oblikovanje znanstvenih člankov. Njegov izziv je posredovanje znanstvenega znanja in pomoč pri komunikaciji med raziskovalci.

Kot oblikovalec znanstvenih komunikacij Gil pomaga znanstvenikom pri pridobivanju podatkov iz njihovih ugotovitev in jih preoblikuje v sliko. Gil pravi, da mora sam malo raziskovati, se posodabljati in iskati reference, da bi pravilno razumel, kaj si raziskovalci prizadevajo doseči, ko sodelujejo. Poleg tega mora biti različno ustvarjalen in odprt za povratne informacije, da lahko ustvari najboljše umetniško delo.

Mnogi znanstveniki so že razumeli potrebo po delu na področju znanstvenega komuniciranja. Tako kot Gil lahko vsak znanstvenik, ki ga zanima raziskovanje novih področij, preizkusi novo poklicno pot.

Če še vedno ne razumete, kako deluje znanstvena komunikacija, si preberite tole:

Tudi v podjetju Mind the Graph združujemo znanost in komunikacijo. Pomembno je, da imamo znanstveniki pri tem avtonomijo, saj smo mi najboljši ljudje, ki lahko svoje raziskave prevedemo v sliko ali grafiko.

Na kaj čakate? Naredite prvi korak in se odločite za enega od prihodnjih poklicev v znanosti.

Prihodnje poklicne poti v znanosti

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge