Μια από τις πιο δημοφιλείς λέξεις στις μέρες μας είναι η "διεπιστημονικότητα". Όσο πιο γρήγορα γυρίζει ο κόσμος, τόσο περισσότερο πρέπει να μαθαίνετε και να συνδέετε μεταξύ τους μια ποικιλία πληροφοριών. Με αυτό τον τρόπο, νέα πεδία σπουδών αναδύονται και, φυσικά, μελλοντικές σταδιοδρομίες επίσης.

Όσον αφορά την επιστήμη, μπορούμε να σκεφτούμε τουλάχιστον έναν νέο σύνδεσμο: την επιστημονική πληροφόρηση και επικοινωνία. Αυτός ο σύνδεσμος οδηγεί στις μελλοντικές σταδιοδρομίες στην Επιστήμη.

Ορισμένοι επιστήμονες αλλάζουν ήδη τις ημέρες τους μέσα στο εργαστήριο με έναν πιο δημιουργικό τρόπο ζωής.

Μελλοντικές σταδιοδρομίες στην επιστήμη
Gil Costa

Gil Costa είναι πτυχιούχος Βιολογίας, διδάκτωρ Νευροεπιστημών και εργάζεται ως σχεδιαστής επιστημονικής επικοινωνίας. Επί του παρόντος, ο Gil είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό της Ερευνητικής Επικοινωνίας που αναπτύχθηκε στο Ίδρυμα Champalimaud, στο πλαίσιο του οποίου φροντίζει για όλα τα γραφικά και το σχεδιασμό των επιστημονικών εγγράφων. Η πρόκλησή του είναι να μεταδώσει την επιστημονική γνώση και να βοηθήσει την επικοινωνία μεταξύ των ερευνητών.

Ως σχεδιαστής επιστημονικής επικοινωνίας, ο Gil βοηθά τους επιστήμονες να εξάγουν τα δεδομένα από τα συμπεράσματά τους και να τα μετατρέψουν σε σχήμα. Ο Gil λέει ότι πρέπει να κάνει ο ίδιος λίγη έρευνα, να ενημερώνεται και να αναζητά αναφορές προκειμένου να κατανοήσει σωστά τι επιδιώκουν οι ερευνητές όταν συνεργάζονται. Συν τοις άλλοις, πρέπει να είναι ποικίλα δημιουργικός και ανοιχτός στις ανατροφοδοτήσεις προκειμένου να παραδώσει το καλύτερο έργο τέχνης.

Πολλοί επιστήμονες έχουν ήδη κατανοήσει την ανάγκη να ασχοληθούν με την επιστημονική επικοινωνία. Όπως ο Gil, κάθε επιστήμονας που ενδιαφέρεται να εξερευνήσει νέους τομείς μπορεί να δοκιμάσει μια νέα καριέρα.

Αν ακόμα προσπαθείτε να καταλάβετε πώς λειτουργεί η επιστημονική επικοινωνία, διαβάστε αυτά:

Στο Mind the Graph συνδυάζουμε επίσης την επιστήμη και την επικοινωνία. Είναι σημαντικό οι επιστήμονες να έχουν αυτονομία σε αυτό, καθώς είμαστε οι καλύτεροι άνθρωποι για να μεταφράσουμε την έρευνά μας σε ένα σχήμα ή σε γραφικά.

Τι περιμένετε; Κάντε το πρώτο βήμα και επιλέξτε μια από τις μελλοντικές σταδιοδρομίες στον τομέα των Φυσικών Επιστημών.

Μελλοντικές σταδιοδρομίες στην επιστήμη

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα