Unul dintre cele mai în vogă cuvinte din zilele noastre este "interdisciplinaritate". Cu cât lumea se învârte mai repede, cu atât mai mult trebuie să învățați și să legați între ele o varietate de informații. Astfel, apar noi domenii de studiu și, bineînțeles, și viitoarele cariere.

În ceea ce privește știința, ne putem gândi la cel puțin o nouă legătură: informația și comunicarea științifică. Această legătură duce la viitoarele cariere în știință.

Unii oameni de știință își schimbă deja zilele petrecute în laborator cu un stil de viață mai creativ.

Viitoarele cariere în știință
Gil Costa

Gil Costa este licențiat în biologie, doctor în neuroștiințe și lucrează ca designer de comunicare științifică. În prezent, Gil este responsabil de designul comunicării cercetării dezvoltate la Fundația Champalimaud, în cadrul căreia se ocupă de toate elementele grafice și de designul lucrărilor științifice. Provocarea sa este de a transmite cunoștințe științifice și de a ajuta la comunicarea între cercetători.

În calitate de designer de comunicare științifică, Gil îi ajută pe oamenii de știință să extragă datele din concluziile lor și să le transforme într-o figură. Gil spune că trebuie să facă singur câteva cercetări, să se țină la curent și să caute referințe pentru a înțelege corect ce urmăresc cercetătorii atunci când lucrează împreună. În plus, trebuie să fie creativ și deschis la feedback-uri pentru a obține cea mai bună piesă de artă.

Mulți oameni de știință au înțeles deja necesitatea de a lucra cu comunicarea științifică. La fel ca Gil, orice om de știință care este interesat să exploreze noi domenii poate încerca o nouă carieră.

Dacă încă încercați să vă dați seama cum funcționează comunicarea științifică, citiți acestea:

La Mind the Graph combinăm, de asemenea, știința și comunicarea. Este important ca oamenii de știință să aibă autonomie în acest sens, deoarece noi suntem cei mai în măsură să traducem cercetările noastre într-o figură sau într-o grafică.

Ce mai aștepți? Fă primul pas și orientează-te spre una dintre viitoarele cariere în domeniul științei.

Viitoarele cariere în știință

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane