Een van de meest populaire woorden tegenwoordig is "interdisciplinariteit". Hoe sneller de wereld draait, hoe meer je moet leren en uiteenlopende informatie aan elkaar moet koppelen. Hierdoor ontstaan nieuwe studiegebieden en natuurlijk ook toekomstige carrières.

Voor de wetenschap kunnen we ten minste één nieuwe schakel bedenken: wetenschappelijke informatie en communicatie. Deze schakel leidt tot de toekomstige carrières in de wetenschap.

Sommige wetenschappers schakelen hun dagen in het lab al om naar een creatievere levensstijl.

Toekomstige carrières in de wetenschap
Gil Costa

Gil Costa is afgestudeerd in Biologie, gepromoveerd in Neurowetenschappen en werkt als wetenschapscommunicatieontwerper. Momenteel is Gil verantwoordelijk voor het ontwerp van de Research Communication ontwikkeld bij de Champalimaud Foundation, waarbij hij zorgt voor alle graphics en design voor wetenschappelijke papers. Zijn uitdaging is om wetenschappelijke kennis over te dragen en de communicatie tussen onderzoekers te bevorderen.

Als ontwerper van wetenschapscommunicatie helpt Gil wetenschappers om de gegevens uit hun conclusies te halen en in een figuur om te zetten. Gil zegt dat hij zelf wat onderzoek moet doen, op de hoogte moet blijven en referenties moet zoeken om goed te begrijpen wat de onderzoekers beogen als ze samenwerken. Bovendien moet hij creatief variëren en openstaan voor feedback om het beste kunstwerk af te leveren.

Veel wetenschappers begrepen al de noodzaak van werken met wetenschapscommunicatie. Net als Gil kan elke wetenschapper die geïnteresseerd is in het verkennen van nieuwe gebieden een nieuwe carrière proberen.

Als je nog steeds probeert uit te vinden hoe wetenschapscommunicatie werkt, lees dan deze:

Ook bij Mind the Graph combineren we wetenschap en communicatie. Het is belangrijk dat wetenschappers daarbij autonomie hebben, want wij zijn de aangewezen personen om ons onderzoek te vertalen in een figuur of grafiek.

Waar wacht je nog op? Neem de eerste stap en ga voor een van de toekomstige carrières in de wetenschap.

Toekomstige carrières in de wetenschap

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen