Ontdek hoe je een infographic maakt

Communicatie is een belangrijk onderdeel van het wetenschappelijke leven. En dat is niet alleen tekst, maar ook visueel! Weet jij hoe je een infographic maakt voor je research paper? 

Naast onderzoek en het verkrijgen van degelijke gegevens, moet een onderzoeker weten hoe hij zijn werk moet presenteren en goed moet communiceren. Tot slot, is het tijd voor wetenschappers om te stoppen met alleen met hun paren te praten. Ontdek hoe je een infographic maakt en buiten je bubbel veel meer mensen bereikt.

Dit bericht is het eerste van de Een infographic maken serie, met tips en praktische voorbeelden. Deze serie is een gids gemaakt door Mind the Graph ontwerpers.

Als je meer wilt leren over hoe je een infographic maakt is deze serie voor jou.

De kracht van desinformatie

Mislukte wetenschappelijke communicatie creëert een kloof tussen wetenschap en samenleving. Deze kwestie verhoogt de pseudowetenschap, zoals de vaccin controverseverminderen de financiering van wetenschappelijk onderzoek en de interesse in wetenschap bij de mensen in het algemeen.

Klik op de afbeelding om te kijken Mind the Graph Sjablonen.

Wetenschappelijke infographics verbeteren de communicatie in de wetenschap

Het maken van grafische samenvattingen, infographics en geweldige presentaties is een goede strategie omdat het je helpt de aandacht van het publiek te trekken en meer mensen te bereiken.

In een infographic moet u alle relevante informatie van uw werk op een duidelijke, visueel aangename manier presenteren, zodat de lezer het zelf kan begrijpen.

Fail Dan James GIF by Much - Find & Share on GIPHY

Als je nog niet overtuigd bent, zijn er nog meer redenen om infographics te gebruiken in de wetenschap:

  • Infographics tonen statistische gegevens op een meer intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier, met cijfers en tekst van verschillende grootte, afhankelijk van hun belang en prioriteit, en afbeeldingen en symbolen die uw lezer helpen. De rangschikking van de elementen in een infographic draagt bij tot een dynamische lezing en met een snelle blik begrijpt u de belangrijkste informatie.
  • Een infographic heeft een enorm potentieel om populair en gedeeld te worden. De reden is dat het visueel aantrekkelijk is en gemakkelijk te delen in sociale media, e-mails en meer.
Klik op de afbeelding om te kijken Mind the Graph Sjablonen.

Het tijdschrift The Economist publiceerde in juni 2016 dat artikelen met diagrammen en grafieken veel meer geciteerd worden (ongeveer 60% worden geciteerd). En meer, artikelen met diagrammen lopen op tot 120%:

grafiek-01
Artikelen met grafieken en diagrammen worden meer geciteerd

Sanchis-Segura en Spanagel publiceerden een artikel in 2006 met illustraties in stripvorm om de experimenten met muizen in het laboratorium te presenteren. Dit artikel had meer dan 160 citaties, terwijl hun andere artikelen die in hetzelfde jaar werden gepubliceerd maar zonder deze visuele bron niet meer dan 50 citaties hadden.

Vang
Sanchis-Segura en Spanagel 2006: Een geweldig artikel met verschillende illustraties

Maar goed, ik weet het, wij zijn wetenschappers en in het algemeen bestuderen we niet hoe we onze communicatie- en ontwerpvaardigheden kunnen verbeteren.

Ons doel is vooral om de wetenschappelijke communicatie te verbeteren. Daarom hebben de ontwerpers van Mind the Graph geweldige content gemaakt om niet-ontwerpers-wetenschappers te helpen. Ze laten zien hoe je een infographic maakt om je onderzoek te presenteren en niet langer alleen met je paren te communiceren.

Of u kunt ook meteen beginnen met uw infographic.

Klik hier om te beginnen!

Zie de rest van onze berichten op Hoe maak je een infographic? hieronder.

Plus, Mind the Graph abonnees ontvangen per e-mail extra materiaal, exclusief ontworpen door het Mind the Graph design team.

Hoe maak je een infographic Serie:

Ontvang gratis ons ebook en leren hoe je wetenschappelijke infografieën maakt en je presentaties verbetert.

1Capture

 

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen