Dit is het vijfde bericht in de serie  Hoe maak je een infographic?. Als u het laatste bericht hebt gemist, kunt u lees het hier.

Zoals ik in de laatste post zei, een foto zegt meer dan duizend woorden. De illustraties zijn gemakkelijker te begrijpen en trekken de aandacht van de lezer. Daarom is het in een infographic essentieel om tekst te gebruiken in combinatie met mooie afbeeldingen / illustraties.

Ik weet dat het niet gemakkelijk is om nauwkeurige en mooie wetenschappelijke illustraties op het internet te vinden. Daarom, om u daarbij te helpen, hebben we een wetenschappelijke illustraties bibliotheek met duizenden illustraties gratis beschikbaar voor onze gebruikers.

Zelfs dan vindt u soms niet de illustratie die u nodig hebt in ons platform. Als dat gebeurt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Abonnees kunnen op aanvraag illustraties aanvragen. Als u twijfelt over hoe deze dienst werkt, lees dan deze berichten:

Het contrast met een minimalistisch ontwerp

Onze illustraties hebben een patroon, dus je kunt meerdere illustraties gebruiken en ze zullen bij elkaar passen om een professionele infographic te maken. Toch moet je aandacht besteden aan het contrast tussen de elementen. Vooral wanneer je illustraties en tekst gebruikt.

 Naast het gebruik van illustraties die met elkaar combineren, kun je desgewenst verschillende versies en vormen gebruiken, om meer nadruk te leggen op sommige elementen en andere af te vlakken. Silhouetten versies en iconen zijn geweldig voor een minimalistische infographic, gebruik ze voor secundaire elementen.

blog 5.2-07

Een andere versie van een illustratie kiezen is heel eenvoudig. U kunt ook de kleur van de vormen veranderen. Als je het nooit geprobeerd hebt, ga dan naar je Mind the Graph creatie en probeer het nu:

blog 5.1

Als u nog steeds niet overtuigd bent, kijk dan eens naar dit ongelooflijke voorbeeld van een sjabloon dat in ons platform is gemaakt en in elke editie is verbeterd. Een minimalistischer ontwerp helpt u te lezen en te begrijpen zonder de algemene visualisatie te vervuilen.

blog 5.3

blog 5.4

blog 5.5

blog 5.6

En tenslotte, de laatste versie:

blog 5.7

Verbazingwekkend, toch? Wil je het proces zien van het verbeteren van het ontwerp van een grafische samenvatting? Onze ontwerper heeft een video voor je gemaakt! Klik op de knop hieronder en leer hoe u uw grafisch abstract mooi kunt maken:

 

Als je je communicatie wilt verbeteren en geweldige infographics wilt maken, dan is Mind the Graph jouw plek!

Hoe maak je een infographic? post serie door Mind the Graph:

De berichten zijn een leidraad, gemaakt door onze ontwerpers. Zij maken de geweldige illustraties en sjablonen die je op ons platform ziet. Ook kun je gratis ons complete eBook krijgen: Hoe je wetenschappelijke infografieën maakt en je presentaties verbetert.

In ons eBook leer je:

  • Wat maakt een goede wetenschappelijke infographic?
  • Wat is een goed idee voor een wetenschappelijke infographic?
  • Hoe organiseer je de informatiestroom?
  • Hoe laat je het op een kunstwerk lijken?
logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen