Finn ut hvordan du lager en infografikk

Communication is an important part of scientific life. And it’s not only text but also visual! Do you know how to make an infographic for your research paper? 

I tillegg til å forske og skaffe solide data, må en forsker kunne presentere arbeidet sitt og kommunisere godt. Til slutt, det er tid for forskere til å slutte å bare snakke med parene sine. Finn ut hvordan du lager infografikk og når ut til langt flere utenfor din egen boble.

Dette innlegget er det første i serien Hvordan lage en infografikk serie med tips og praktiske eksempler. Denne serien er en guide laget av Mind the Graph-designere.

Hvis du vil lære mer om hvordan du lager infografikk, er denne serien noe for deg.

Desinformasjonens makt

Mangelfull vitenskapelig kommunikasjon skaper en kløft mellom vitenskapen og samfunnet. Dette problemet øker pseudovitenskapen, som Vaksinekontroversenredusere finansieringen av vitenskapelig forskning og interessen for vitenskap i befolkningen generelt.

Klikk på bildet for å sjekke ut Mind the Graph-maler.

Vitenskapelig infografikk forbedrer kommunikasjonen innen vitenskap

Create graphical abstracts, infographics and awesome presentations is a good strategy as it helps you catch up the audience’s attention and reach more people.

I en infografikk bør du presentere all relevant informasjon om arbeidet ditt på en tydelig og visuelt underholdende måte, slik at leseren kan forstå det selv.

Fail Dan James GIF by Much - Finn og del på GIPHY

If you aren’t convinced yet, there are more reasons to use infographics in science:

  • Infografikk viser statistiske data på en mer intuitiv og brukervennlig måte, med tall og tekst i ulike størrelser, avhengig av viktighet og prioritet, og bilder og symboler som hjelper leseren. Elementenes plassering i en infografikk bidrar til en dynamisk lesning, og med et raskt blikk kan du forstå hovedinformasjonen.
  • En infografikk har et stort potensial for å bli populær og delt. Årsaken er at den er visuelt tiltalende og enkel å dele i sosiale medier, på e-post og mye mer.
Klikk på bildet for å sjekke ut Mind the Graph-maler.

Magasinet The Economist publiserte i juni 2016 at artikler med diagrammer og grafer har en tendens til å bli mye mer sitert (ca. 60% er sitert). I tillegg kommer artikler med diagrammer opp i 120%:

grafico-01
Artikler med grafer og diagrammer er mer siterte.

Sanchis-Segura og Spanagel publiserte en artikkel i 2006 med tegneserieillustrasjoner for å presentere eksperimentene som ble gjort med mus i laboratoriet. Denne artikkelen fikk mer enn 160 siteringer, mens de andre artiklene som ble publisert samme år, men uten denne visuelle ressursen, ikke fikk mer enn 50 siteringer.

Fangst
Sanchis-Segura og Spanagel 2006: En fantastisk artikkel med flere illustrasjoner

Men ja, jeg vet, vi er forskere, og generelt studerer vi ikke hvordan vi kan forbedre kommunikasjons- og designferdighetene våre.

Most of all, our goal is to improve scientific communication. Therefore, Mind the Graph designers created awesome content to help not-designers-scientists. They’ll show how to make an infographic to present your research and stop communicating only with your pairs.

Du kan også starte infografikken din med en gang.

Klikk her for å starte!

Se resten av innleggene våre på Hvordan lage en infografikk nedenfor.

I tillegg mottar Mind the Graph-abonnenter ekstra materiell på e-post, eksklusivt designet av Mind the Graphs designteam.

Hvordan lage en infografikk Serie:

Motta e-boken vår gratis og Lær hvordan du lager infografikk om vitenskap og forbedrer presentasjonene dine..

1Fangst

 

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler