Et af de mest populære ord i dag er "tværfaglighed". Jo hurtigere verden drejer rundt, jo mere har man brug for at lære og forbinde en række forskellige informationer. Dermed opstår der nye studieområder og selvfølgelig også fremtidige karrierer.

Hvad angår videnskab, kan vi tænke på mindst ét nyt link: videnskabelig information og kommunikation. Dette link fører til fremtidige karrierer inden for videnskab.

Nogle forskere er allerede i gang med at skifte deres dage i laboratoriet ud med en mere kreativ livsstil.

Fremtidige karrierer inden for videnskab
Gil Costa

Gil Costa er uddannet i biologi, har en ph.d. i neurovidenskab og arbejder som designer af videnskabelig kommunikation. I øjeblikket er Gil ansvarlig for designet af den forskningskommunikation, der er udviklet på Champalimaud Foundation, hvor han tager sig af al grafik og design til videnskabelige artikler. Hans udfordring er at formidle videnskabelig viden og hjælpe kommunikationen mellem forskere.

Som designer af videnskabskommunikation hjælper Gil forskere med at uddrage data fra deres konklusioner og omdanne dem til en figur. Gil siger, at han er nødt til at lave lidt research selv, holde sig opdateret og lede efter referencer for at forstå ordentligt, hvad forskerne sigter efter, når de arbejder sammen. Derudover skal han være kreativ og åben over for feedback for at kunne levere det bedste kunstværk.

Mange forskere har allerede forstået behovet for at arbejde med videnskabskommunikation. Ligesom Gil kan enhver forsker, der er interesseret i at udforske nye områder, prøve en ny karriere.

Hvis du stadig prøver at finde ud af, hvordan videnskabskommunikation fungerer, så læs disse:

Hos Mind the Graph kombinerer vi også videnskab og kommunikation. Det er vigtigt, at forskere har autonomi til at gøre det, da vi er de bedste til at oversætte vores forskning til en figur eller grafik.

Hvad venter du på? Tag det første skridt og vælg en af de fremtidige karrierer inden for videnskab.

Fremtidige karrierer inden for videnskab

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner