Videnskabskommunikation er ikke altid beregnet til at blive publiceret i tidsskrifter.

Fra videnskabens begyndelse har personligheder som Aristoteles, Galileo og Newton sprede deres teorier blandt små grupper af mennesker. Disse grupper begyndte at udfordre og spørge ind til det, de blev præsenteret for. På den måde opstod der en kultur, hvor man satte spørgsmålstegn ved tingene, og den udviklede sig til det, vi i dag forstår som videnskab.

Selv da begrebet "videnskab" ikke var velkendt, var der store tænkere til at diskutere de mest almindelige kendsgerninger i det daglige liv. Disse tænkere nøjedes ikke med ubestridte fakta. De følte trang til at bevise deres værd i et forsøg på at finde det rigtige svar.

videnskabskommunikation

Når Popper ankom til scenariet, var princippet om falsificerbarhed af videnskab blev bygget. Derefter tog videnskaben en stor drejning. Fra det øjeblik og frem til i dag blev det slået fast, at man aldrig kan bevise, at noget er rigtigt, kun at noget er forkert. Med dette enkle og velbegrundede princip ville videnskabskommunikation aldrig blive det samme.kommunikationÅrene gik, og nye ideer dukkede op. Verden syntes at dreje meget hurtigt rundt med mængden af nye opdagelser, der blev gjort hver dag. Sammen med en stor mængde nye opdagelser kom upålideligheden af nogle undersøgelser og teorier. Derfor følte datidens tænkere et behov for at sammensætte en gruppe af mennesker, der kunne diskutere og nedbryde teorier, der ikke var velbegrundede.

videnskabskommunikation

Systemet med at revidere studier blev derefter etableret. For at få sine opdagelser kendt og respekteret var man nødt til at få dem godkendt af eksperter på området. Først da ville dit studie få tilladelse til at blive udgivet i pålidelige tidsskrifter og blive læst af mange andre mennesker.

Videnskabskommunikation er ikke så nyt, som vi tror. Det er en proces, der er blevet tilpasset gennem tiden. Videnskaben er blevet delt op i flere andre fag afhængigt af den enkelte undersøgelses karakter. Det er derfor ikke en overraskelse, at den måde, hvert fag udviklede sig til at kommunikere på tog også forskellige mønstre.

I denne video kan vi se hvordan fysikere gik gennem kommunikationsproblemer:

Videnskab kommunikationen bliver hele tiden bedre. Nye værktøjer bliver skabt for at tilpasse den måde, information spredes på i den moderne verden. Begreber som fremtidens artikler, grafiske abstracts og videnskabelig infografik er de nye trends for nutidens og fremtidens generationer af forskere.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner