Captarea și menținerea atenției copiilor și adolescenților nu este o sarcină ușoară. Dar dacă sunteți profesor, știți deja acest lucru (foarte bine). Așadar, scriu această postare pentru a vă ajuta în această sarcină. În calitate de profesori, avem provocarea de a explica educația științifică într-un mod care să stârnească curiozitatea. Așadar, haideți să vedem trei modalități de a face acest lucru.

01. Explicați cum funcționează metoda științifică

Arătați-le cum pot fi și ei oameni de știință, prin curiozitate și întrebări, în loc să le dați doar răspunsuri predefinite. În plus, a vorbi despre metoda științifică este o strategie excelentă pentru a lupta împotriva pseudoștiinței și a știrilor false. La urma urmei, ei vor da mai multă valoare științei.

metoda științifică 2

02. Oferiți-le o evaluare a "sarcinilor reale"

În loc să le dați doar examene clasice, le puteți da sarcini precum crearea unei soluții pentru o problemă reală. Întrebați-i lucruri pe care nu le pot găsi pe Google.

03. Utilizarea resurselor vizuale

Resursele vizuale sunt un instrument puternic pentru educația științifică, deoarece conceptele abstracte sunt mai greu de înțeles. Ilustrațiile științifice vă pot ajuta să explicați concepte abstracte sau lucruri mici, cum ar fi moleculele, atomii, celulele sau scările. De asemenea, acestea sunt mai prietenoase decât imaginile reale, așa că folosiți-le ca aliat pentru a arăta anatomia umană sau procedurile medicale.

scara ADN

Dacă doriți să citiți mai multe despre asta, consultați aceste articole:

Toate aceste infografice au fost create cu ajutorul Mind the Graph, o platformă online pentru oamenii de știință, profesori și studenți. Avem peste opt mii de ilustrații științifice disponibile pentru dumneavoastră. Dacă nu sunteți încă un utilizator al mind the graph, puteți încerca acum gratuit:

țineți cont de graficul ilustrațiilor științifice

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane