De aandacht van kinderen en tieners vangen en vasthouden is geen gemakkelijke taak. Maar als je leraar bent, weet je dat al (heel goed). Daarom schrijf ik dit bericht om u daarbij te helpen. Als leerkrachten staan wij voor de uitdaging om wetenschapsonderwijs uit te leggen op een manier die de nieuwsgierigheid wekt. Laten we dus drie manieren bekijken om dat te doen.

01. Leg uit hoe de wetenschappelijke methode werkt

Laat zien hoe ze ook wetenschappers kunnen zijn, met nieuwsgierigheid en vragen, in plaats van ze alleen maar ingeblikte antwoorden te geven. Bovendien is praten over de wetenschappelijke methode een geweldige strategie om pseudowetenschap en nepnieuws te bestrijden. Zij zullen immers meer waarde geven aan de wetenschap.

wetenschappelijke methode 2

02. Geef ze "echte taken" evaluatie

In plaats van alleen klassieke examens, kunt u hen taken geven als het maken van een oplossing voor een echt probleem. Vraag hen dingen die ze niet op google kunnen vinden.

03. Gebruik visuele middelen

Visuele middelen zijn een krachtig hulpmiddel bij het wetenschappelijk onderwijs, omdat abstracte begrippen moeilijker te begrijpen zijn. Wetenschappelijke illustraties kunnen u helpen om abstracte of kleine dingen als moleculen, atomen, cellen of schalen uit te leggen. Ze zijn ook vriendelijker dan echte foto's, dus gebruik ze als bondgenoot om de menselijke anatomie of medische procedures te tonen.

dna-schaal

Als je er meer over wilt lezen, bekijk dan deze berichten:

Al deze infographics zijn gemaakt met behulp van Mind the Graph, een online platform voor wetenschappers, docenten en studenten. We hebben meer dan achtduizend wetenschappelijke illustraties voor je beschikbaar. Als je nog geen mind the graph gebruiker bent, kun je het nu gratis proberen:

let op de grafiek wetenschappelijke illustraties

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen